20.9 C
Athens

Ολυμπιακός: Για το πρώτο βήμα πρόκρισης και το πρώτο clean sheet της σεζόν

Ο Ολυμπιακός θέλει να βάλει βάσεις πρόκρισης στην Κύπρο κόντρα στον αξιόμαχο Απόλλωνα και να τελειώσει τη δουλειά στον επαναληπτικό. Η συνεργασία Μπα-Σισέ, ο Κουντέ που αισθάνεται πιο άνετα στην ομάδα και η ταχύτητα του Ραντζέλοβιτς

Την ώρα που ο χρόνος πιέζει και η μεταγραφική αβεβαιότητα έχει «χτυπήσει» κόκκινο, καθώς η ομάδα έχει ανάγκη από ποιότητα και ηγετικές φυσιογνωμίες στο ρόστερ, ο Ολυμπιακός έχει έναν ακόμα σημαντικό αγώνα μπροστά του. Η ευρωπαϊκή συνέχεια έχει εξασφαλιστεί μέσω του Conference League, αλλά ο σύλλογος πρέπει να παίξει στην καλύτερη δυνατή διοργάνωση και το Europa League έχει μεγαλύτερη αίγλη και περισσότερα έσοδα.

Οι Ερυθρόλευκοι ετοιμάζονται για το 5ο επίσημο παιχνίδι τους στη σεζόν (και αυτό ευρωπαϊκό) και το τρίτο με τον Κάρλος Κορμπεράν στο τιμόνι. Ο Ισπανός προπονητής δεν μπορεί λόγω των απουσιών να αλλάξει πολλά πράγματα σε επίπεδο προσώπων και τακτικής προσέγγισης. Στο πρώτο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Λεμεσού για τα πλέι-οφ του Europa League, η 11άδα θα είναι ουσιαστικά η ίδια με τον επαναληπτικό στην Μπρατισλάβα απέναντι στη Σλόβαν. Η συμμετοχή του Γιώργου Μασούρα είναι αμφίβολη λόγω ενοχλήσεων, αλλά από εκεί και πέρα λογικά δεν θα προκύψουν αλλαγές στο βασικό σχήμα.

Χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα από την αντίπαλο, ο Ολυμπιακός δέχθηκε δύο γκολ στη ρεβάνς με τη Σλόβαν εξαιτίας αμυντικής αδράνειας σε δύο στατικές φάσεις. Σε ένα κόρνερ και ένα φάουλ. Η βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας είναι απαραίτητη, καθώς ο Πρωταθλητής Ελλάδας δεν έχει καταφέρει να κρατήσει το μηδέν μέχρι στιγμής στη σεζόν. Ο Απόλλων Λεμεσού έχει καλούς παίκτες από τη μέση και μπροστά, αλλά δεν διαθέτει το ειδικό βάρος ως ομάδα για να αποτελέσει απειλή για τον σοβαρό Ολυμπιακό.

Ο Ουσεϊνού Μπα αναμένεται να παραμείνει στο κέντρο της άμυνας, παίρνοντας δεύτερη διαδοχική ευκαιρία λόγω των προβλημάτων που έχουν προκύψει στη θέση του στόπερ. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είναι τραυματίας και εκτός ευρωπαϊκής λίστας, ενώ ο Κώστας Μανωλάς έχει αντιμετωπίσει μυϊκά προβλήματα, είναι διαθέσιμος από το προηγούμενο παιχνίδι όπου έπαιξε ως αλλαγή, αλλά δεν βρίσκεται ακόμα στο 100%. Ο Μπα ήταν θετικός στη Σλοβακία και δικαιολογημένα θα παραμείνει βασικός, στο πλάι του συμπατριώτη του, Σισέ. Οι δύο Σενεγαλέζοι δεν πρέπει να δώσουν δικαιώματα στο ΓΣΠ και το ζητούμενο είναι να αποφύγουν τα αβίαστα λάθη. Γιατί όταν παίζουν με συγκέντρωση, αποτελούν πραγματικά ένα πολύ καλό δίδυμο στην «καρδιά» της ερυθρόλευκης άμυνας.

Ο Κούντε αναμένεται και αυτός να διατηρηθεί στο βασικό σχήμα και έβγαλε ανακούφιση στη δημόσια εικόνα του, δίνοντας το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου πριν από τον πρώτο αγώνα με τον Απόλλωνα Λεμεσού στην Κύπρο. Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε «χάσει» τον παίκτη του και ο Καμερουνέζος μέσος προσπαθεί να κάνει μία νέα αρχή. Αν αισθανθεί σημαντικός και ισότιμο μέλος της ομάδας, μπορεί να δώσει πράγματα, έστω και τώρα. Ο Ολυμπιακός θα βρει χώρους στη Λευκωσία και το θέμα είναι να τούς εκμεταλλευτεί. Η ταχύτητα του Ραντζέλοβιτς μπορεί να αποδειχθεί κομβική στην κόντρα επίθεση, ενώ ο Ζινκερνάγκελ με τον Ελ Αραμπί θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν δημιουργικά και εκτελεστικά, αρκεί να τούς δοθεί η ευκαιρία και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς