15 C
Athens

Ιτούδης: Μας ενδιαφέρει να δούμε πράγματα στο τουρνουά, στόχος να γίνουμε ομάδα

Η Εθνική άνοιξε το τουρνουά Ακρόπολις με εύκολη νίκη κόντρα στην Πολωνία και ο Δημήτρης Ιτούδης μετά το ματς υποστήριξε πως ακόμα η ομάδα του δεν έχει δουλέψει πολύ σε αυτά που θέλει και βασικός στόχος είναι πρώτα να δημιουργηθεί ένα δεμένο σύνολο.

Παράλληλα, έμεινε ικανοποιημένος από την επιστροφή του Κώστα Σλούκα στη δράση και περιμένει να δει αν θα χρησιμοποιήσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο κόντρα στη Γεωργία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τον Κώστα Σλούκα: «Ήταν το πρώτο ματς του Σλούκα. Πρέπει να είναι ευχαριστημένος. Είναι πολύ έμπειρος. Πρέπει να βρει τα πατήματά του αλλά μπαίνει στο κλίμα και είναι ένας σημαντικός παίκτης για εμάς».

Για τον αγώνα: «Έχουμε πράγματα να δούμε ήταν μία καλή ευκαιρία. Και με την Γεωργία θα δούμε κι άλλα. Θα τα βάλουμε τα μακρινά σουτ, δεν ανησυχούμε. Θα μας χρησιμεύσει το φιλικό για να δούμε δυνατά και αδύνατα στοιχεία. Είχαμε καλό ξεκίνημα που δεν συνεχίστηκε για διάφορους λόγους. Δεν έχουμε δουλέψει πολύ σε αυτά που θέλουμε. Στόχος παραμένει το να γίνουμε ομάδα και να παλεύουμε σε όλες τις μπάλες. Είμαστε σε αυτή την πορεία, να γίνουμε ομάδα. Έχουμε μία ομάδα με μέγεθος. Τα 22 λάθη μας έδωσαν πόντους που είναι σημαντικοί. Να ευχαριστήσουμε και τον κόσμο που ήρθε να μας στηρίξει. Το εκτιμούμε πολύ. Πρέπει να βάλουμε πράγματα στο παιχνίδι μας. Φτιάξαμε αρκετά line up. H διάθεση να γίνουμε ομάδα είναι εκεί. Προσπαθούμε και υπάρχει διάθεση. Είναι ξεκάθαρη η διαδικασία. Να γίνουμε ομάδα.

Δεν ήταν μία εύκολη νίκη σήμερα αλλά είναι σημαντικό να δούμε πως μπορούμε να κάνουμε τις αδυναμίες μας δυνατότητες και να βάλουμε νέα στοιχεία στο παιχνίδι μας. Θέλουμε τα φιλικά γι’ αυτό. Η επιστροφή της Πολωνίας μας έβαλε δύσκολα και αυτό το σερί 15 πόντων είναι σημαντικό. Εγώ προπονητικά δεν έχω ατελείωτα τάιμ άουτ. Είναι μεγάλη κουβέντα αυτό και το πόσο αποτελεσματικό είναι να σταματήσεις την ροή. Μας ενδιαφέρει να δούμε πράγματα σε αυτό το τουρνουά».

Για το μέλλον της Εθνικής και τα «θέλω» του: «Ακόμα δεν είμαστε ομάδα και πρέπει να γίνουμε. Σήμερα το κάναμε σε ένα βαθμό. Υπάρχουν παίκτες που δεν έχουν παίξει μαζί. Είμαστε σε αυτή τη διαδικασία. Μία ομάδα που θα είναι μαζί στα δύσκολα και θα βρίσκει λύσεις. Η επικοινωνία, ακόμα και με τα μάτια είναι σημαντικό. Πρώτα πρέπει να δούμε τι έγινε και χάσαμε τη διαφορά που είχαμε. Το μεγάλο διάστημα αποχής από το σκοράρισμα μας προβληματίζει και θα το λύσουμε. Θα δώσουμε μάχες ακόμα κι αν πονάμε ή δεν είμαστε έτοιμοι».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Πρέπει να μιλήσω με τον Γιάννη να δω πως είναι για αύριο. Θα δούμε».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς