22.6 C
Athens

Η Μακάμπι Χάιφα λύγισε και τον Ερυθρό Αστέρα, αγκαλιά με την πρόκριση η Μπενφίκα με σφραγίδα Βλαχοδήμου (vid)

Με ανατροπή στην ανατροπή και πρωταγωνιστή τον Πιερό οι Ισραηλινοί πήραν ελαφρύ προβάδισμα κόντρα στους Σέρβους και πάνε στο Βελιγράδι που τους περιμένει... κόλαση - Οι Λουζιτανοί νίκησαν την Ντιναμό στο Λοτζ της Πολωνίας χάρη στα γκολ που πέτυχαν στο πρώτο μέρος αλλά και τις επεμβάσεις του Βλαχοδήμου

Με ανατροπή στην ανατροπή και πρωταγωνιστή τον Πιερό οι Ισραηλινοί πήραν ελαφρύ προβάδισμα κόντρα στους Σέρβους και πάνε στο Βελιγράδι που τους περιμένει… κόλαση – Οι Λουζιτανοί νίκησαν την Ντιναμό στο Λοτζ της Πολωνίας χάρη στα γκολ που πέτυχαν στο πρώτο μέρος αλλά και τις επεμβάσεις του Βλαχοδήμου

Πολύ σκληρή για να πεθάνει αποδεικνύεται διαρκώς η Μακάμπι Χάιφα. Χωρίς να πιάσει εντυπωσιακή απόδοση, χωρίς καν να είναι τρομακτικά καλύτερη, η ομάδα του Μπαράκ Μπαχάρ επιβλήθηκε με 3-2 του Ερυθρού Αστέρα και θα ταξιδέψει στο Βελιγράδι για τον επαναληπτικό των playoffs του Champions League γνωρίζοντας πως θα έχει δύσκολο έργο για την πρόκριση στους ομίλους παρά το ελαφρύ προβάδισμα από το πρώτο ματς.

Οι Ισραηλινοί προηγήθηκαν στο 18′ όταν από την ωραία προσωπική ενέργεια του Χαζίζα ο Πιερό αφού γύρισε το σώμα του σκόραρε από κοντά για το 1-0. Οι Σέρβοι απάντησαν άμεσα και μέσα σε διάστημα 13′ έφτασαν στην ανατροπή. Ο Πέσιτς πρώτα ισοφάρισε στο 27′ και στο 40′ ο Μπουκαρί (που νωρίτερα είχε χάσει μοναδική ευκαιρία για το 1-2) έστρωσε στον Κανγκά που από το ημικύκλιο έκανε ωραίο πλασέ για να κάνει την ανατροπή.

Ο Πιερό με καρφωτή κεφαλιά στη σέντρα του Χαζίζα έκανε το 2-2 και στο 61′ ήρθε η μαγική εκτέλεση του Σερί από το ημικύκλιο για να διαμορφώσει το τελικό 3-2.

 

Η Μπενφίκα έκανε το καθοριστικό βήμα για την επιστροφή της σε ομίλους επικρατώντας με 2-0 της Ντιναμό Κιέβου στο Λοτζ της Πολωνίας (οι Ουκρανοί αγωνίζονται σε ουδέτερο έδαφος λόγω του πολέμου).

Οι Λουζιτανοί του Ρότζερ Σμιντ πήραν το πάνω χέρι από το 9ο λεπτό όταν ο Ζιλμπέρτο με δυνατό σουτ έκανε το 0-1 και προκάλεσε άγχος στους τυπικά γηπεδούχους.

 

Στο 37′ μια κακή εκτίμηση αμυντικού των Ουκρανών επέτρεψε στους Πορτογάλους να κλέψουν την μπάλα και ο φορμαρισμένος Γκονσάλο Ράμος δεν λάθεψε απέναντι στον Μπούστσαν για να κάνει το 0-2 και ουσιαστικά να κλειδώσει το τρίποντο.

Η Ντιναμό δημιούργησε ευκαιρίες για να βρει ένα γκολ που θα την κρατούσε ζωντανή στη ρεβάνς, αλλά ο Βλαχοδήμος ύψωσε τείχος σε Καραβάεφ και Τσιγκάνκοβ που είχαν τις μεγαλύτερες φάσεις για να μειώσουν στο σκορ.

 

Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν η Καραμπάγκ και η Βικτόρια Πλζεν μετά το 0-0 στο Μπακού. Το τελικό αποτέλεσμα δεν αποτυπώνει την πραγματική εικόνα της αναμέτρησης όπου οι Αζέροι κυριάρχησαν και είχαν πολλές ευκαιρίες (αρκετές εξ αυτών κλασικές) για να βρουν τουλάχιστον ένα γκολ.

 

Οι Τσέχοι άντεξαν παρά την πίεση που δέχθηκαν και παρότι δεν είχαν μεγάλες φάσεις, κράτησαν το 0-0 και στη ρεβάνς της Τσεχίας θα κυνηγήσουν τη νίκη που θα τους δώσει την πρόκριση στους ομίλους.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς