19.4 C
Athens

Ασημένιο μετάλλιο για την Κατερίνα Στεφανίδη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου!

🥈Η Κατερίνα Στεφανίδη έβαλε ένα ακόμη μετάλλιο στη συλλογή της, παραχωρώντας ωστόσο τα σκήπτρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης στην εκπληκτική Φινλανδή Βίλμα Μούρτο που ισοφάρισε το ρεκόρ αγώνων της σπουδαίας Ελληνίδας

Η Κατερίνα Στεφανίδη έβαλε ένα ακόμη μετάλλιο στη συλλογή της, παραχωρώντας ωστόσο τα σκήπτρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης στην εκπληκτική Φινλανδή Βίλμα Μούρτο που ισοφάρισε το ρεκόρ αγώνων της σπουδαίας Ελληνίδας

Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Μόναχο! Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μετά το χρυσό στο Βερολίνο το 2018, κατέκτησε το αργυρό στο Μόναχο φέτος περνώντας με χαρακτηριστική ευκολία – στην πρώτη της προσπάθεια – τα 4,75μ.!

 

Βρέθηκε στο βάθρο ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για τέταρτη διαδοχική φορά: Το 2014 ήταν δεύτερη, το 2016 και το 2018 ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης! Παράλληλα επέστρεψε στο βάθρο των νικητριών μιας μεγάλης διοργάνωσης, αφού το προηγούμενο μετάλλιο της ήταν το χάλκινο το 2019 στη Ντόχα.

 

Η αθλήτρια τoυ Μίτσελ Κρίερ βρίσκεται στην κορυφή του αγωνίσματος από το 2014 κι έχει πλέον στην κατοχή της έντεκα μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Φινλανδή Βίλμα Μούρτο με άλμα στα 4,85μ. ισοφαρίζοντας το ρεκόρ αγώνων της Στεφανίδη, ενώ τρίτη αναδείχθηκε η Τίνα Σούτεϊ από τη Φινλανδία. Ο τελικός ήταν πραγματικά συγκλονιστικός και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια απέδειξε για μια ακόμα φορά γιατί θεωρείται μια από τις κορυφαίες στον στίβο.

Για… ζέσταμα ξεκίνησε από τα 4,40μ. τα οποία πέρασε με την πρώτη, ενώ το ίδιο συνέβη και με 4,55 μ., αλλά και τα 4,65 μ. σε ένα κομβικό σημείο του αγώνα, στο οποίο έδειχνε να έχει τη σιγουριά και την αυτοπεποίθηση που απαιτούνταν κι έπειτα με την πρώτη τα 4,70 μ. (που της εξασφάλισαν το μετάλλιο) και τα 4,75 μέτρα.

Δεν τα κατάφερε με την πρώτη στα 4,80μ. όπως η Μούρτο και στόχευσε στα 4,85μ. δίχως επιτυχία στις δύο προσπάθειές της.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς