12 C
Athens

Ευρωπαϊκό Στίβου: Στον τελικό του τριπλούν η εξαιρετική Σπυριδούλα Καρύδη

Η Σπυριδούλα Καρύδη προκρίθηκε στον τελικό του τριπλούν, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου που διεξάγεται στο Μόναχο.

Η μόλις 21 ετών Ελληνίδα αθλήτρια κατετάγη πέμπτη στο δεύτερο προκριματικό γκρουπ του αγωνίσματος με καλύτερο άλμα στα 13,71 μέτρα, επίδοση που της χάρισε το 12ο και τελευταίο «εισιτήριο» για τον τελικό.

Η Καρύδη έφτασε τα 13,71 μέτρα με τη δεύτερη προσπάθειά της. Στο πρώτο άλμα που επιχείρησε στον προκριματικό «προσγειώθηκε» στα 13,49 μέτρα, ενώ στην τρίτη προσπάθειά της σημείωσε επίδοση 13,40 μέτρα.

Στις δηλώσεις της μετά από αυτή τη σπουδαία επιτυχία ήταν πανευτυχής:

«Δεν πίστευα ότι θα περάσω με αυτή την επίδοση. Όλα γίνονται, ο Θεός έκλεισε τα μάτια του και είμαι στον τελικό», δήλωσε αρχικά.

Για το τι είναι χειρότερο να προσπαθεί να πετύχει επίδοση όσο αγωνίζεται ή η αναμονή: «Δεν ξέρω, είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Στην πρώτη φάση ήμουν στον αγώνα. Προσπαθούσα να το διαχειριστώ, δεν τα πήγα καλά ψυχολογικά. Μετά όσο περίμενα να τελειώσει, έλεγα πως, μία κοπέλα να κάνει έγκυρο θα περάσει, αλλά εντάξει πέρασα».

Για τη φετινή χρονιά: «Φέτος ήταν δύσκολη χρονιά για εμένα, προπονητικά το βρίσκω. Είναι θέμα ψυχολογίας, πρέπει να το διαχειριστώ. Πέρσι έκανα 14.00 για πλάκα, φέτος το έχω βάλει ταβάνι. Στον τελικό θα ηρεμήσω και θα το απολαύσω».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς