12 C
Athens

Ο Μπακασέτας κράτησε ζωντανούς τους Τούρκους στην Κοπεγχάγη, γκολ ο Τσόλακ στο 2-2 της Ρέιντζερς με την PSV (vid)

Ρέιντζερς και PSV άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς σε ματσάρα με τέσσερα γκολ - Ελαφρύ προβάδισμα για Κοπεγχάγη και Μπόντο Γκλιμτ που έδειξαν ανώτερες στα πρώτα ματς με Τράμπζονσπορ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ αντίστοιχα

Ρέιντζερς και PSV άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς σε ματσάρα με τέσσερα γκολ – Ελαφρύ προβάδισμα για Κοπεγχάγη και Μπόντο Γκλιμτ που έδειξαν ανώτερες στα πρώτα ματς με Τράμπζονσπορ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ αντίστοιχα

Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν Ρέιντζερς και Αϊντχόφεν μετά από τρομερό πρώτο ματς στο Ibrox. Οι Σκωτσέζοι έμειναν στο 2-2 με τους Ολλανδούς και η ρεβάνς στα playoffs του Champions League είναι ορθάνοιχτη.

 

Οι υπερπρωταθλητές Ολλανδίας (κατέκτησαν το Super Cup κόντρα στον Άγιαξ) προηγήθηκαν με τον Σανγκαρέ στο 36′ ωστόσο ο Αντόνιο Τσόλακ στο 40′ με ωραίο πλασέ έκανε το 1-1 (σκόραρε για τέταρτο σερί ματς σε όλες τις διοργανώσεις).

 

Ο γρήγορος ρυθμός συνεχίστηκε στο δεύτερο μέρος, με τη Ρέιντζερς να έχει περισσότερες ευκαιρίες και να φτάνει σε ένα δεύτερο γκολ έστω κι αν χρειάστηκε αρκετή δόση τύχης στο 70′. Ο Λόρενς δοκίμασε από μακριά το πόδι του σε εκτέλεση φάουλ, ο Μπενίτες έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του κι αυτή κατέληξε στα δίχτυα για το 2-1 που δεν κράτησε για πολλή ώρα.

Στο 78′ μια εκτέλεση κόρνερ του Γκάκπο έδωσε την ευκαιρία στον Ομπίσπο να πιάσει τη δυνατή κεφαλιά και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-2, με τους Ολλανδούς να ελπίζουν πως στην έδρα τους θα έχουν μεγαλύτερο έλεγχο του αγώνα.

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ ΚΑΙ ΜΠΟΝΤΟ ΓΚΛΙΜΤ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ

Η Κοπεγχάγη του Κάρλος Ζέκα (βασικός σε όλη την αναμέτρηση) με όπλο την έδρα αλλά και την εμπειρία της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, επιβλήθηκε με 2-1 της Τράμπζονσπορ και διατηρεί ελαφρύ προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού στην Τραπεζούντα.

 

Οι Δανοί προηγήθηκαν μόλις στο 9ο λεπτό όταν ο Φαλκ από τα αριστερά συνεργάστηκε με τον Κλάεσον και ο Σουηδός με τη μία εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0. Οι πρωταθλητές Τουρκίας άργησαν να βρουν ρυθμό και το πλήρωσαν στο 48′ όταν ο Λεράγκερ αξιοποίησε την κεφαλιά του Βάβρο και με προβολή στο δεύτερο δοκάρι έγραψε το 2-0 εν μέσω αποθέωσης.

 

Ο Αβτσί γρήγορα έριξε στο ματς τον Ένις Μπάρντι αντί του Μανώλη Σιώπη στο 58′ και οι φιλοξενούμενοι έγιναν ακόμα πιο επιθετικοί στο Πάρκεν. Στο 79′ δικαιώθηκαν με τον Τάσο Μπακασέτα να πιάνει ένα δυνατό σουτ, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Κρίστιανσεν και άλλαξε πορεία για να καταλήξει στα δίχτυα για το τελικό 2-1.

 

Η Μπόντο Γκλιμτ ζει το όνειρο στον αρκτικό κύκλο και στο Aspmyra ο κόσμος δημιούργησε μια τρομερή ατμόσφαιρα αφού οι πρωταθλητές Νορβηγίας (που τα τελευταία χρόνια έχουν εντυπωσιακή αγωνιστική πρόοδο) βρίσκονται μια ανάσα από την παρθενική τους συμμετοχή σε φάση ομίλων Champions League!

 

Οι Νορβηγοί επιβλήθηκαν με 1-0 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ χάρη στην υπέροχη κεφαλιά του Πελεγκρίνο στο 37′ (ο ίδιος έχασε μοναδική ευκαιρία για το 2-0) και άντεξαν στην πίεση, γλιτώνοντας από… βέβαιο γκολ του Πέτκοβιτς και του Όρσιτς. Και τώρα η Μπόντο έχει μπροστά της 90′ στο Ζάγκρεμπ για να ζήσει το όνειρο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς