18.9 C
Athens

Ο σούπερ Μίλτος το έκανε ξανά: Πρωταθλητής Ευρώπης με ιστορικό ρεκόρ αγώνων! (vid)

🇬🇷🥇Ο χρυσός Ολυμπιονίκης Μίλτος Τεντόγλου είναι ξανά πρωταθλητής Ευρώπης με τρομερό ρεκόρ αγώνων, κάνοντας την Ελλάδα και πάλι περήφανη

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης Μίλτος Τεντόγλου είναι ξανά πρωταθλητής Ευρώπης με τρομερό ρεκόρ αγώνων, κάνοντας την Ελλάδα και πάλι περήφανη!

Δεν σταματάει να σαρώνει αυτός ο τεράστιος αθλητής που ακούει στο όνομα Μίλτος Τεντόγλου!

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο (2021) και ασημένιος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον (2022), κατέκτησε και το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου με απίθανο άλμα στα 8,52μ. που αποτελεί ρεκόρ αγώνων! Έτσι υπερασπίστηκε τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στο Μόναχο κατακτώντας το χρυσό για δεύτερη διαδοχική διοργάνωση μετά το 2018. Κατέρριψε το ρεκόρ του Κρίστιαν Ράιφ (8,47μ.) από το 2010 και είναι ο απόλυτος άλτης με την κορυφαία φετινή του επίδοση!

 

Το συγκεκριμένο άλμα μάλιστα απείλησε το πανελλήνιο (ιστορικό) ρεκόρ του Λούη Τσάτουμα που είναι στα 8,66μ. Το βέβαιο είναι πως ο Τεντόγλου δεν σταματάει πουθενά, κατακτάει το ένα μετάλλιο μετά το άλλο, νιώθει καλά και το αποδεικνύει σε κάθε του εμφάνιση.

Ο κορυφαίος άλτης του κόσμου συνέχισε έτσι το μοναδικό σερί των σπουδαίων εμφανίσεων του σε κορυφαίες διοργανώσεις, αφού κατέκτησε το τρίτο του μετάλλιο στη χρονιά, μετά το χρυσό το χειμώνα στο Παγκόσμιο κλειστού και το ασημένιο το καλοκαίρι στο Παγκόσμιο ανοιχτού. Παράλληλα ο 24χρονος έγινε ο τέταρτος άλτης στην ιστορία του αγωνίσματος που υπερασπίζεται τον τίτλο του σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα!

Μπορεί στο πρώτο άλμα για ελάχιστους πόντους να ήταν άκυρος αλλά η προσγείωσή του… προϊδέασε για το τι θα επακολουθήσει! Με τη δεύτερη προσπάθεια έκανε υπέροχο άλμα στα 8,23μ. και ανέβηκε άμεσα στην κορυφή, ακολούθησε η τρίτη στα 8,35μ. (ήταν η δεύτερη καλύτερη φετινή του επίδοση μέχρι το τέταρτο άλμα του) πριν ακολουθήσει το απίθανο τέταρτο άλμα του αθλητή του Γιώργου Πομάσκι και προκαλέσει ένα ακόμα μεγαλύτερο κύμα ενθουσιασμού και θαυμασμού για αυτό που πέτυχε.

 

Ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Φίντσαμ-Ντιουκς με άλμα στα 8,06μ. (ήταν το πρώτο του) ενώ ο Τομπίας Μόντλερ κατέκτησε το χάλκινο χάρη στο έκτο του άλμα στα 8,06μ. και αφήνοντας εκτός στην ισοβαθμία τον Ζουλς Πομερί!

Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΟΧΤΑΔΑΣ:

  1. Μίλτος Τεντόγλου 8.52
  2. Τζέικομπ Φίντσαμ-Ντιουκς (Μ. Βρετανία) 8.06μ.
  3. Τομπίας Μοντλέρ (Σουηδία) 8,06
  4. Ζουλς Πομερί (Γαλλία) 8,06
  5. Εουσέμπιο Κάθερες (Ισπανία) 7.98
  6. Χένρικ Φλάτνες (Νορβηγία) 7,83
  7. Χέκτορ Σάντος (Ισπανία) 7,82
  8. Μάρκο Τσέκο (Κροατία) 7,77
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς