15.7 C
Athens

Πρωταθλητής Ευρώπης στα 50μ. ύπτιο ο συγκλονιστικός και «ερυθρόλευκος» Απόστολος Χρήστου!

Ο εξαιρετικός Απόστολος Χρήστου ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης μετά από έναν τρομερό τελικό στα 50μ. ύπτιο που κρίθηκε κυριολεκτικά στην τελευταία χεριά, κάνοντας υπερήφανη την Ελλάδα αλλά και την οικογένεια του Ολυμπιακού στην οποία ανήκει

Με το ταλέντο, την εργατικότητά του και την προεργασία που έχει κάνει, μία τέτοια διάκριση ήταν θέμα χρόνου. Μπορεί τελικά να ήρθε νωρίτερα απ’ ότι θα την περίμενε και ο ίδιος, αλλά έτσι γεννιούνται οι μεγάλοι αθλητές.

Ο Απόστολος Χρήστου είναι, πλέον, φτιαγμένος από χρυσό καθώς στον τελικό των 50μ. ύπτιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ρώμης ανέβηκε στο πρώτο βάθρο κάνοντας υπερήφανη ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και την οικογένεια του Ολυμπιακού που πίστεψε από την πρώτη στιγμή στις δυνατότητές του.

Ο αθλητής του Ολυμπιακού νίκησε κυριολεκτικά στην τελευταία χεριά τον μεγάλο του αντίπαλο, τον Ιταλό Τόμας Τσέκον, και με 24.36 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, σημειώνοντας μάλιστα και πανελλήνιο ρεκόρ (24.39 είχε κάνει στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης, στις 24 Ιουνίου).

Μάλιστα, είναι μόλις ο τέταρτος Έλληνας κολυμβητής που ανεβαίνει στην κορυφή της Ευρώπης και ο δεύτερος στα χρονικά που αναδεικνύεται νικητής στα 50μ. ύπτιο. Πρώτος που το κατάφερε ήταν ο Άρης Γρηγοριάδης πίσω στο 2008, στον τελικό των 50 μέτρων στο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του τελικού στα 50μ. ύπτιο ανδρών:

1. Απόστολος Χρήστου (ΕΛΛΑΔΑ) 24.36

2. Τόμας Τσέκον (Ιταλία) 24.40

3. Ολε Μπράουνσβαϊχ (Γερμανία) 24.68

4. Μίκαελ Λεϊτρόφσκι (Ισραήλ) 24.75

5. Μικέλε Λαμπέρτι (Ιταλία) 24.85

6. Κάσπερ Στοκόβσκι (Πολωνία) 24.99

7. Γιοάν Εντόι Μπρουάρ (Γαλλία) 25.06

8. Τόμας Πολέβκα (Πολωνία) 25.08

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς