19 C
Athens

Ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό ο Ντε Λα Φουέντε!

Τη φανέλα του Ολυμπιακού για την επόμενη σεζόν, ως δανεικός από τη Μαρσέιγ, θα φορά ο Κόνραντ Ντε Λα Φουέντε. Ο Αμερικανός υπέγραψε και ανακοινώθηκε το Σάββατο (13/8) από τους πρωταθλητές Ελλάδας αποτελώντας μια ακόμα μεταγραφή στη μεσοεπιθετική γραμμή.

Ο 21χρονος διεθνής Αμερικανός μεσοεπιθετικός από σήμερα (13/8) θα ενσωματωθεί στις προπονήσεις και θα τεθεί στη διάθεση του Κάρλος Κορμπεράν, ενώ το πιθανότερο είναι να δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα της UEFA ως και την παραμονή του πρώτου αγώνα με τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Ο Αμερικανός αποκτάται με δανεισμό από τη Μαρσέιγ και με οψιόν αγοράς που ανέρχεται στα 4.000.000 ευρώ. Η Μαρσέιγ απέκτησε τον Ντε Λα Φουέντε από την Μπαρτσελόνα το περασμένο καλοκαίρι αντί 3.000.000 ευρώ και ο Αμερικανός – που αντιμετώπισε και τραυματισμό – κατέγραψε 22 συμμετοχές με απολογισμό τριών ασίστ.

Η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Αμερικανού εξτρέμ, Κόνραντ Ντε Λα Φουέντε, με τη μορφή δανεισμού από τη Μαρσέιγ. Γεννήθηκε στο Μαΐάμι, στις 16 Ιουλίου 2001, και σε ηλικία δέκα ετών βρέθηκε με την οικογένειά του στην Ισπανία. Έκανε την αρχή στην τοπική ομάδα Νταμ και το 2013 εντάχθηκε στη Μπαρτσελόνα.

Το 2018 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στη Μπαρτσελόνα Β’ και δύο χρόνια μετά έπαιξε στην πρώτη ομάδα, με αποτέλεσμα να γίνει ο πρώτος Αμερικανός ποδοσφαιριστής που πήρε χρόνο συμμετοχής σε επίσημο αγώνα των «μπλαουγκράνα». Αγωνίστηκε μαζί τους σε δύο αγώνες Champions League και σε έναν ακόμη στο Copa del Rey.

Το καλοκαίρι του 2021 μετακόμισε στη Γαλλία και φόρεσε τη φανέλα της Μαρσέιγ, απ’ όπου αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό. Έχει εκπροσωπήσει την εθνική ομάδα των ΗΠΑ (τρεις συμμετοχές), ενώ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε σε 22 παιχνίδια με τη Μαρσέιγ, με απολογισμό τρεις ασίστ».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς