24 C
Athens

Απόλλων Λεμεσού – Ομόνοια 2-0: Έβαλε τέλος στην κακή παράδοση κατακτώντας το Super Cup!

Ο αντίπαλος του Ολυμπιακού κατέκτησε το 4ο Super Cup της ιστορίας του και κέρδισε για πρώτη φορά στη διοργάνωση την Ομόνοια μετά από 6 ήττες σε ισάριθμα ματς – Βασικός ο Μαυρίας, ανησυχία για Νταμπό και Αρτυματά πριν τις αναμετρήσεις με τους πρωταθλητές Ελλάδας

Ο Απόλλων Λεμεσού έσπασε την κατάρα που τον κυνηγούσε κόντρα στην Ομόνοια σε τελικούς Super Cup (μετρούσε έξι ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια με τελευταίο αυτό του 2010) και ξεκίνησε με τρόπαιο τη σεζόν στην Κύπρο!

Οι πρωταθλητές Κύπρου για πρώτη φορά νίκησαν στη συγκεκριμένη διοργάνωση τους Κυπελλούχους επικρατώντας με 2-0 στη Λάρνακα και κατέκτησαν το τέταρτο Super Cup στην ιστορία τους (πρώτο μετά το 2017) και ετοιμάζονται με ανεβασμένη ψυχολογία και νέο προπονητή τον Νταβίντ Καταλά για τις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό.

Ο Απόλλων για πρώτη φορά είχε στη σύνθεσή του στο δεξί άκρο της άμυνας τον Χάρη Μαυρία, ενώ στο στρατόπεδό του επικρατεί ανησυχία για τους τραυματισμούς των Νταμπό και Αρτυματά που προορίζονται να παίξουν απέναντι στους πρωταθλητές Ελλάδας στο ΓΣΠ την Πέμπτη (18/8, 20:00).

Οι τυπικά γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στην αναμέτρηση και με τον πολύ κινητικό Νταμπό προειδοποίησαν πριν σκοράρουν στο 12′. Ο Κολ έκλεψε την μπάλα και έδωσε στον Νταμπό που έπιασε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής για να γράψει το 1-0.

Η Ομόνοια δεν είχε κάποια κλασική ευκαιρία, με τον Απόλλωνα να πλησιάζει σε δεύτερο γκολ ως το τέλος του πρώτου μέρους. Ο Ψύχας με διαγώνιο σουτ εκτέλεσε άουτ, ενώ στη συνέχεια ο Μαυρίας κέρδισε πέναλτι από τον Φαμπιάνο, όμως ο γκολκίπερ της Ομόνοιας απέκρουσε την εκτέλεση του Ψύχα.

Οι δύο αναγκαστικές αλλαγές αποσυντόνισαν κάπως τον Απόλλωνα που απειλήθηκε από τον Κακουλή και τον Μπέζους (είχε δοκάρι με γυριστό σουτ στο 59′ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα) και το… ταρακούνημα συνέβαλε στο να έρθει η… αντεπίθεση. Στο 73′ ο Πίττας με ωραία ενέργεια έστρωσε στον επερχόμενο Βα που έπιασε το σουτ από το ύψος του πέναλτι και έγραψε το 2-0.

Η αποβολή του Φιλιώτη στο 80′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα δεν ανησύχησε τον Απόλλωνα που κινδύνευσε ως το φινάλε με την κεφαλιά του Γιούστε που κατέληξε στο δοκάρι του Δημητρίου.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ (Καταλά): Δημητρίου, Μαυρίας, Αρτυματάς (61′ λ. τρ. Πεμπέρν), Γιοβάνοβιτς, Φιλιώτης, Κολ (62′ Μπα), Σαχάρ, Βα (84′ Καμπράλ), Ψύχας (85′ Ρομπέρζ), Νταμπό (49′ λ. τρ. Πίττας), Γιάνγκα

ΟΜΟΝΟΙΑ (Λένον): Φαμπιάνο, Μίλετιτς (73′ Παπουλής), Λανγκ, Γιούστε, Λέτσιακς, Μάθιους, Μπασιρού, Χαραλάμπους (73′ Ντίσκερουντ), Μάταβτς (59′ Μπέζους), Μπρούνο, Κακουλής (73′ Μπάρκερ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς