24.6 C
Athens

Χάλκινη η Αλεξανδρή στο ελεύθερο σόλο, τέταρτη η Πλατανιώτη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (vid)

Με μια απίστευτη εμφάνιση στο ελεύθερο Σόλο, η Βασιλική Αλεξανδρή κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης.

Η πρωταθλήτρια που αγωνίζεται με τα χρώματα της Αυστρίας, παρουσίασε ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα ντυμένο από τους ήχους του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο «Μίλα Σιγά» και κέρδισε το χειροκρότημα και το βασικότερο, τους κριτές, καθώς συγκέντρωσε 90.1156 βαθμούς!

 

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη δεν μπόρεσε τελικά να επαναλάβει στον Τελικό του Τεχνικού Σόλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τος Ρώμης τον άθλο της ανόδου στο βάθρο που είχε καταφέρει με χάλκινο μετάλλιο στο πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης και με το ασημένιο πέρυσι στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό (επίσης στη Βουδαπέστη). Ο τελικός δεν είχε την εξέλιξη που περίμενε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, αλλά κατέκτησε την επίσης ιδιαιτέρως τιμητική 4η θέση στην Ευρώπη (20 κοπέλες έλαβαν μέρος στον απευθείας τελικό του Τεχνικού Σόλο).

Η Πλατανιώτη εκτέλεσε εξαιρετικά το πρόγραμμά της με την επωνυμία «Σειρήνα», υπό την μουσική του κομματιού «Her and the sea» και βαθμολογήθηκε με 88,9965 β., που δεν ήταν τελικά αρκετή για να της χαρίσιε ένα μετάλλιο, αφού αυτή τη φορά την ξεπέρασαν η Ιταλίδα Λίντα Τσερούτι και η Βασιλική Αλεξανδρή (που εκπροσωπεί την Αυστρία), τις οποίες είχε αφήσει πίσω στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε το μεγάλο φαβορί, η Ουκρανή Μάρτα Φιεντίνα με 92.6394 β. που διατήρησε τα σκήπτρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Τσερούτι (Ιταλία) με 90,8839 β. και το χάλκινο η Αλεξανδρή (Αυστρία) με 90.01.56 β.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς