21.2 C
Athens

Οριστικό: Στις 20 Νοεμβρίου με το Κατάρ – Εκουαδόρ η έναρξη του Μουντιάλ

Το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ θα ξεκινήσει μια ημέρα νωρίτερα (20/11) από το προγραμματισμένο (21/11), με την αρμόδια επιτροπή της FIFA να συμφωνεί στο σχέδιο για τη διεξαγωγή της τελετής έναρξης και του πρώτου αγώνα της διοργανώτριας χώρας την Κυριακή 20 Νοεμβρίου.

Το αρχικό σχέδιο ήταν η τελετή έναρξης να πραγματοποιηθεί πριν από τον αγώνα του Κατάρ εναντίον του Ισημερινού στις 21 Νοεμβρίου, κάτι που δημιούργησε την ασυνήθιστη κατάσταση διεξαγωγής δύο αγώνων πριν από την τελετή έναρξης.

Κανονικά η τελετή διεξάγεται πριν από την έναρξη του πρώτου αγώνα του τουρνουά.

Ο αγώνας του 1ου ομίλου μεταξύ Σενεγάλης-Ολλανδίας και ο αγώνας του 2ου ομίλου μεταξύ Αγγλίας και Ιράν ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί πριν από την τελετή τη Δευτέρα, γεγονός που δημιουργούσε σύγχυση και τελικά ανατράπηκε με το παιχνίδι Κατάρ – Ισημερινός να ανοίγει την αυλαία στις 20 Νοεμβρίου.

«Η απόφαση ακολούθησε μια αξιολόγηση του ανταγωνισμού και των λειτουργικών επιπτώσεων, καθώς και μια διεξοδική διαδικασία διαβούλευσης και μια συμφωνία με βασικούς ενδιαφερόμενους φορείς και την χώρα υποδοχής», αναφέρθηκε σχετικά από την FIFA.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς