15.7 C
Athens

Παναθηναϊκός – Σλάβια 1-1: Η Ευρώπη παραμένει… αφιλόξενη για τους Πράσινους (vid)

Ο Παναθηναϊκός απέτυχε να δώσει έστω τους βαθμούς μιας νίκης γοήτρου στην Ελλάδα, παραμένοντας για 6η σερί χρονιά εκτός ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης...

Ο Παναθηναϊκός απέτυχε να δώσει έστω τους βαθμούς μιας νίκης γοήτρου στην Ελλάδα, παραμένοντας για 6η σερί χρονιά εκτός ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης…

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε με όλα του τα όπλα για να φτάσει σε μια ανατροπή απέναντι στη Σλάβια Πράγας, την ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει μια εξαιρετική παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά εν τέλει έμεινε στην προσπάθεια.

Οι Τσέχοι προκρίθηκαν στα play offs του Conference League (εκεί θα αντιμετωπίσουν τη Ράκοβ του Σβάρνα και του Παπανικολάου) με συνολικό σκορ 3-1 και οι Πράσινοι θα παραμείνουν εντός εγχώριων διοργανώσεων μετά το 1-1 του «Α. Νικολαΐδης».

 

Για τους Κυπελλούχους Ελλάδας ήταν μια πρώτη επιστροφή με πικρή γεύση (μετά από πέντε χρόνια εκτός) στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά σίγουρα αντιλαμβάνονται πως τους λείπει η εμπειρία στη συγκεκριμένη πίστα (και δη στα νοκ άουτ) καθώς και οι βαθμοί αφού ελάχιστες είναι οι νίκες τους εδώ και αρκετά χρόνια, με τελευταία αυτή κόντρα στην Καμπάλα.

Η παρουσία του Άντραζ Σπόραρ αφήνει παράθυρο αισιοδοξίας στους φίλους των Πράσινων, με τον Σλοβένο να βρίσκει δίχτυα αφού πρώτα έχασε τα… άχαστα. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κυριάρχησε στο πρώτο μέρος και, εξαιρουμένου ενός σουτ του Λινγκρ από το ύψος της μεγάλης περιοχής μετά την ωραία ατομική ενέργεια του Ντούντερα, είχε ευκαιρίες για να βρει ένα γκολ.

Οι γηπεδούχοι – που είδαν τον παράγοντα έδρα να παίζει σημαντικό ρόλο – έπαιξαν πολύ στην πλάτη του Ντούντερα στο πρώτο μέρος, με τον Μάγκνουσον να ψάχνει διαρκώς κάθετα την κίνηση του Χουάνκαρ: με το καλησπέρα ο Ισπανός μπακ έβγαλε σέντρα-ξυράφι για τον Σπόραρ που έκανε την κίνηση αλλά η προβολή του στο δεύτερο δοκάρι βρήκε σε αυτό και έφυγε άουτ.

Ακολούθησε το σουτ του Αϊτόρ, με τον Μάντους να κάνει ωραία επέμβαση, ενώ ο Σπόραρ λίγα λεπτά αργότερα βρέθηκε σε θέση τετ α τετ (υπό πίεση από τον Ούσου) μετά την μπαλιά του Κώτσιρα, αλλά ο γκολκίπερ της Σλάβια πρόλαβε και έκλεισε σωστά τον Σλοβένο που σούταρε πάνω του.

Το σχέδιο ήταν σωστό σε όλο το πρώτο μέρος, ενώ πριν ολοκληρωθεί αυτό, ξέσπασε ο Παναθηναϊκός για τη διαιτησία δίνοντας συνέχεια έτσι στα παράπονα που είχε και για το πρώτο ματς στην Τσεχία.

Οι Πράσινοι διαμαρτύρονται για τη φάση του 42ου λεπτού, θεωρώντας πως υπάρχει πέναλτι του Μάντους στον Σένκεφελντ στην έξοδο που κάνει, ενώ τονίζουν πως έπρεπε να δοθεί και κόκκινη κάρτα.

 

Το δεύτερο μέρος βρήκε τους Πράσινους εξίσου γρήγορους και πιεστικούς και δικαιώθηκαν στο 57ο λεπτό.

Οι Πράσινοι αναπτύχθηκαν ωραία από την αριστερή πλευρά και ο Χουάνκαρ σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι για τον Σλοβένο φορ που έβαλε εξαιρετική προβολή για να γράψει το 1-0.

 

Το γκολ οδήγησε τον Τρπισόφσκι σε δύο σημαντικές αλλαγές που αποδείχθηκαν κομβικές. Οι Ούσορ και Σέβτσικ με την είσοδό τους έδωσαν ενέργεια στη Σλάβια που κράτησε περισσότερο την μπάλα και απειλήθηκε ελάχιστα, με τον Παναθηναϊκό να ξεμένει από δυνάμεις και ιδέες.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έριξε ό,τι επιθετικό όπλο είχε στο ματς αλλά ένα λάθος γύρισμα του Καμπετσή στις καθυστερήσεις επέτρεψε στον Γιουρέτσκα να χριστεί σκόρερ και να τελειώσει την πρόκριση μια και καλή.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ 1-1 [ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΣΚΟΡ: 1-3]

Γήπεδο: Α. Νικολαΐδης

Σκόρερ: 57′ Σπόραρ / 90+4′ Γιουρέτσκα

Διαιτητής: Μπανκς (ΑΓΓ)

Κίτρινες: Αλεξανδρόπουλος, Σένκεφελντ, Πέρεθ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ / Τιεχί, Μάντους, Λινγκρ, Ντόρλεϊ, Σραντζ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Μάγκνουσον, Σένκεφελντ (55′ λ.τρ. Κουρμπέλης), Χουάνκαρ, Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος (77′ Καμπετσής), Τσέριν, Βαγιαννίδης (77′ Ιωαννίδης), Αϊτόρ (88′ Καρλίτος), Σπόραρ.

ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ (Τρπισόφσκι): Μάντους, Ντούντερα (82′ Μάσοπουστ), Ούσου, Κατσαράμπα, Ντόρλεϊ, Ολαγίνγκα, Χόλες, Τιεχί (82′ Γιουρέτσκα), Τραορέ (61′ Σέβτσικ), Σραντζ (90+7′ Τεκλ), Λινγκρ (61′ Ούσορ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς