21.4 C
Athens

Παναθηναϊκός και Άρης αναζητούν την υπέρβαση μπροστά στο κοινό τους

Από τη μία η «δίψα» της Λεωφόρου και από την άλλη η πίστη στο «Βικελίδης»: Παναθηναϊκός και Άρης πρέπει να κάνουν το τέλειο παιχνίδι κόντρα σε Σλάβια και Μακάμπι Τελ Αβίβ για να αγγίξουν το θαύμα πρόκρισης στα playoffs του Conference League

Από τη μία η ήττα με διαιτητική γκρίνια στην Πράγα και η κατάμεστη Λεωφόρος στη ρεβάνς και από την άλλη η απίστευτη χαμένη ευκαιρία του Καμάτσο που τού στέρησε ένα γκολ που θα άλλαζε τις ισορροπίες στο επίσης γεμάτο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Και στις δύο περιπτώσεις ο κοινός παρονομαστής για Παναθηναϊκό και Άρη εντοπίζεται στο σκορ (2-0) που καλούνται να ανατρέψουν απόψε μπροστά στο διψασμένο κοινό τους που πιστεύει στην πρόκριση και γι’ αυτό θα γεμίσει ασφυκτικά τις κερκίδες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σε ό,τι αφορά στους Πράσινους, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μπορεί να υπολογίζει ξανά στον απόντα από το ματς της Πράγας Μπαρτ Σένκεφελντ, αλλά και στον Σπόραρ για ένα «γεμάτο» 90λεπτο, στο οποίο ο Παναθηναϊκός ζητά πολλά από αυτόν μόλις στη δεύτερη επίσημη συμμετοχή του με το «τριφύλλι» στο στήθος.

Με την αύρα της γεμάτης Λεωφόρου και τη θετική ενέργεια του Γιοβάνοβιτς ο Παναθηναϊκός θα ψάξει μία ανατροπή που λίγοι πιστεύουν βάσει της εικόνας των δύο ομάδων στο πρώτο ματς, αλλά παράλληλα δεν είναι και… απαγορευτική για όνειρα.

Περίπου 550 χιλιόμετρα βορειότερα, ο Άρης θα κυνηγήσει το δικό του μίνι-θαύμα ανατροπής του σκορ του πρώτου αγώνα στο Τελ Αβίβ έχοντας στο πλευρό του περίπου 21.000 οπαδούς του.

Ο Μπούργος δεν αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα απουσιών και σκέφτεται να ξεκινήσει στο «10» τον Μανού Γκαρθία, ο οποίος λογικά θα πλαισιωθεί από τους Ιτούρμπε, Μαντσίνι και Γκρέι στην κορυφή.

Από εκεί και πέρα ο Ντουκουρέ με τον Νταμπό ή τον Ντιόπ θα βρίσκονται στα χαφ και στην αμυντική τετράδα ο Οντουμπάγιο αναμένεται να πάρει τη θέση του Εμπακατά, με τους υπόλοιπους να μένουν ίδιοι με την ενδεκάδα στο Ισραήλ (Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Πίρσμαν και φυσικά ο MVP Κουέστα στην εστία).

Σέντρα στις 20:30 στη Λεωφόρο, μισή ώρα αργότερα (21:00) στο «Βικελίδης» σε δύο ματς δίχως αύριο τόσο για τις δύο ομάδες όσο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο που τόσο πολύ «διψά» για βαθμούς ώστε να μην κατρακυλήσει μέχρι και στην 18η θέση της κατάταξης της UEFA.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς