15 C
Athens

Ολυμπιακός: Το επιθετικό πλάνο του Κορμπεράν για τη νίκη-πρόκριση στην Μπρατισλάβα

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του ένα 90λεπτο (ή και παραπάνω) αξίας 10 εκατομμυρίων ευρώ και ψάχνει να βγάλει αντίδραση και να αποδείξει στο χορτάρι, παρά τις απουσίες, την αγωνιστική του ανωτερότητα κόντρα στη Σλόβαν με φόντο τα playoffs του Europa League

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε (21:30) τη Σλόβαν στην Μπρατισλάβα στη ρεβάνς του 1-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» με μοναδικό στόχο τη νίκη με κάθε τρόπο που θα του δώσει το εισιτήριο για τα playoffs του Europa League, όπου περιμένει ήδη ο Απόλλων Λεμεσού.

Οι Ερυθρόλευκοι ταξίδεψαν στη Σλοβακία με γεμάτο απουσιολόγιο, αφού έχουν μείνει πίσω στην Ελλάδα οι Παπασταθόπουλος, Γκάρι Ροντρίγκες, Ανδρούτσος, Βρσάλικο, Μαντί Καμαρά και Αμπουμπακάρ, ενώ ο Κώστας Μανωλάς που επίσης ήταν αμφίβολος μέχρι χθες, βρίσκεται κανονικά στα πλάνα του Κορμπεράν και δεν αποκλείεται να ξεκινήσει μέχρι και βασικός στο πλάι του Σισέ.

Από εκεί και πέρα, ο Ισπανός τεχνικός των Πειραιωτών ετοιμάζει ένα επιθετικό πλάνο πρόκρισης στη ρεβάνς της Μπρατισλάβας με όσα όπλα έχει στη διάθεσή του και τη δεδομένη χρονική στιγμή έχει στο μυαλό του δύο συστήματα, παρόλο που και από τις προπονήσεις έχει κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του αναφορικά με τους 11 που θα ξεκινήσουν.

Το πρώτο και πιο πιθανό σενάριο φέρνει την τριάδα Κουντέ, Μπουχαλάκης και Εμβιλά στο κέντρο σε ένα καθαρό 4-3-3, με τους Ζινκερνγάγκελ, Μασούρα και Ελ Αραμπί μπροστά.

Στην άμυνα, εφόσον είναι σε θέση να αγωνιστεί ο Μανωλάς, τότε θα πλαισιωθεί από τους Σισέ, Άβιλα και Ρέαμπτσιουκ, με τον Βατσλίκ να ξεκινά ξανά κάτω από τα γκολπόστ.

Στο δεύτερο σενάριο συναντάμε τον Ζινκερνάγκελ στο «10», κάτι που αυτομάτως θα στερήσει έναν χαφ από την τριάδα στον Κορμπεράν, με τους Εμβιλά και Κουντέ να ξεκινούν στο κέντρο και τους υπόλοιπους να μένουν όπως αναφέραμε παραπάνω. Θέση στη βασική ενδεκάδα διεκδικούν τόσο ο Ραντζέλοβιτς αν ξεκινήσει ο Δανός στον άξονα, όσο και ο Τικίνιο που βρίσκεται πολύ κοντά στην Μποταφόγκο.

Σέντρα στις 21:30 σε ένα ματς που έχει τον χαρακτήρα «τελικού», όπως τόνισε και στις χθεσινές του δηλώσεις ο Κορμπεράν.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς