21.2 C
Athens

Ρεάλ – Άιντραχτ 2-0: Σήκωσε το 5ο ευρωπαϊκό Super Cup η Βασίλισσα των τελικών! (vid)

Τη βραδιά που ο Καρίμ Μπενζεμά έμεινε μόνος στη 2η θέση των all time σκόρερ της Ρεάλ, οι Μαδριλένοι πρόσθεσαν μια ακόμα κούπα στην αχανή τροπαιοθήκη τους

Τη βραδιά που ο Καρίμ Μπενζεμά έμεινε μόνος στη 2η θέση των all time σκόρερ της Ρεάλ, οι Μαδριλένοι πρόσθεσαν μια ακόμα κούπα στην αχανή τροπαιοθήκη τους

Αν μια ομάδα έχει πείσει και τον τελευταίο άπιστο πως δεν πρέπει να βρεθεί στον δρόμο της σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αυτή είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης (κάτοχος του Champions League) αντιμετώπισε την Άιντραχτ Φρανκφούρτης (κάτοχος του Europa League) με τον γνωστό κυνικό τρόπο της και με τη συνήθη αύρα που την ακολουθεί στους τελικούς.

 

Οι Μαδριλένοι κατέκτησαν το πέμπτο ευρωπαϊκό Super Cup της ιστορίας τους (έπιασαν την Μπαρτσελόνα και τη Μίλαν στην κορυφή των κατακτήσεων, ενώ αυτό είναι το πρώτο τους μετά το 2017) επικρατώντας με 2-0 του γερμανικού συλλόγου στο Ελσίνκι και έβαλε στην τροπαιοθήκη της ακόμα έναν τίτλο: Τον 17ο σε 19 τελικούς που έχει δώσει από το 2014. Ασύλληπτο κι όμως πραγματικό.

Ο Καρίμ Μπενζεμά δεν έλειψε από το πάρτι, σφράγισε με δικό του γκολ την κατάκτηση και ξεπέρασε τον Ραούλ (με 324 γκολ) αποτελώντας τον δεύτερο σκόρερ στην ιστορία της Βασίλισσας.

Από την άλλη, η Άιντραχτ μετά την εντός έδρας συντριβή (1-6) από την Μπάγερν, προσπάθησε να φανεί πιο ανταγωνιστική αλλά έδειξε πως θα χρειαστεί αρκετή δουλειά. Η πώληση του Κόστιτς στη Γιουβέντους αποτελεί τεράστιο πλήγμα αγωνιστικά, ενώ έδειξαν πως χρειάζονται ακόμα χρόνο ο Αλάριο και ο Κολό Μουανί.

Πιο κοντά στο γκολ βρέθηκαν πάντως πρώτα οι Αετοί σε αντεπίθεση-φωτιά. Ο Κνάουφ έκλεψε στον χώρο του κέντρου και άνοιξε στον αμαρκάριστο Καμάντα που εκτέλεσε με δύναμη πάνω στον Κουρτουά χάνοντας μοναδική ευκαιρία. Εκεί η Ρεάλ αφυπνίστηκε και βρέθηκε μια ανάσα από το 1-0 αλλά ο Τούτα πρόλαβε και απομάκρυνε στη γραμμή το πλασέ του Βινίσιους.

Ο Κνάουφ βρήκε νέα ευκαιρία αλλά και σε ετοιμότητα τον Κουρτουά, με την… τύχη να γυρνά την πλάτη στους Αετούς που στο 37′ βρέθηκαν πίσω στο σκορ όταν ο Καζεμίρο με ωραίο γύρισμα μετά την πρώτη κεφαλιά του Μπενζεμά, έστρωσε ουσιαστικά το γκολ στον Αλάμπα για το 1-0.

Η

 

Η Ρεάλ κυριάρχησε απόλυτα ως το τέλος του πρώτου μέρους, με τον Μπενζεμά να αγγίζει το γκολ, αλλά την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι στην έξυπνη πάσα του Κρόος, με αποτέλεσμα να φύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Τραπ. Ο Γερμανός τερματοφύλακας είχε πολλή δουλειά και στο δεύτερο μέρος αφού οι εφορμήσεις του Βινίσιους δημιουργούσαν διαρκώς προβλήματα στην εύθραυστη άμυνα των τυπικά φιλοξενούμενων.

Ο Γκλάσνερ έριξε στο ματς δύο παίκτες με χαρακτηριστικά περιφερειακών επιθετικών (Αλάριο και Κολό Μουανί) αλλά ήταν πιο αργά και η Ρεάλ μέσα σε 5′ έδειξε πως θα κατακτήσει το τρόπαιο ο κόσμος να χαλάσει.

Ο Καζεμίρο προειδοποίησε με σουτ στο οριζόντιο δοκάρι για να ακολουθήσει το υπέροχο γκολ του Μπενζεμά από την ωραία συνεργασία που ξεκίνησε από τα πόδια των Μεντί και Βινίσιους στο 65′.

 

Το ντεπόζιτο άδειασε για το αουτσάιντερ, παίκτης να φτιάξει παιχνίδι για τους Γερμανούς δεν υπήρχε όταν πέρασε εκτός ο Λίντστρεμ και η Ρεάλ έκανε τη γνωστή διαχείριση που τη διακρίνει για να σφραγίσει το τρόπαιο, με τον Κάρλο Αντσελότι να περνά στο γήπεδο τους Ρούντιγκερ και Τσουαμενί που πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους.

ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ (Γκλάσνερ): Τραπ, Τουρέ (70′ Αλάριο), Εντικά, Τούτα, Ρόντε (58′ Γκέτσε), Σο, Κνάουφ, Λεντς, Καμάντα, Λίντστρεμ (58′ Κολό Μουανί), Μπορέ

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ (85′ Ρούντιγκερ), Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Μόντριτς (67′ Ροντρίγκο), Καζεμίρο, Κρόος (85′ Τσουαμενί), Βαλβέρδε (76′ Καμαβινγκά), Μπενζεμά, Βινίσιους (85′ Θεμπάγιος)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς