12.9 C
Athens

Ξεκινάει η δίκη του Μεντί που κατηγορείται για οκτώ βιασμούς, απόπειρα βιασμού και σεξουαλική επίθεση

Αρχίζει σήμερα, στην πόλη Τσέστερ της Αγγλίας, η δίκη του Μπενζαμέν Μεντί, ο οποίος κατηγορείται για οκτώ βιασμούς, απόπειρα βιασμού και σεξουαλική επίθεση.

Ο 28χρονος Γάλλος ποδοσφαιριστής, τελεί σε αποκλεισμό για έναν χρόνο από την Μάντσεστερ Σίτι, κατηγορείται από επτά γυναίκες, αλλά αρνείται και τις δέκα κατηγορίες που σχετίζονται με γεγονότα που φέρεται να έλαβαν χώρα μεταξύ Οκτωβρίου 2018 και Αυγούστου 2021, στο σπίτι του στο Πρέσμπουρι, στο Τσεσάιρ. Ο Μεντί, δικάζεται μαζί με έναν άλλο άνδρα, τον Λουί Σαχά Ματουρί.

Η δίκη τους, είχε αρχικά προγραμματισθεί να αρχίσει στις 25 Ιουλίου, αλλά αναβλήθηκε για δύο εβδομάδες και σύμφωνα με το δικαστήριο, θα διαρκέσει περίπου 15 εβδομάδες. Οι πρώτες ημέρες αυτής της μακροχρόνιας διαδικασίας, θα αφιερωθούν στην επιλογή των ενόρκων και στην διοργάνωση των ακροάσεων.

Κάτοχος του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 με την εθνική Γαλλίας, ο Μεντί, βρέθηκε στις φυλακές του Λίβερπουλ και του Μάντσεστερ, για περίπου τέσσερις μήνες (σ.σ. από τον Αύγουστο του 2021 έως τον Ιανουάριο του 2022), όντας προσωρινά κρατούμενος.

Αποφυλακίσθηκε στις αρχές Ιανουαρίου και τέθηκε υπό δικαστική εποπτεία εν αναμονή της δίκης.

Ο Μεντί δεν έχει παίξει ούτε έναν αγώνα από τις 15 Αυγούστου 2021 με την Μάντσεστερ Σίτι, η διοίκηση της οποίας τον απέκλεισε από την ομάδα, όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς