19.3 C
Athens

Το τρίτο διαφορετικό δίδυμο στο κέντρο της άμυνας και ο «γυάλινος» Ροντρίγκες

Οι προσθήκες είναι λίγες μέχρι στιγμής, την ώρα που ανακύπτουν διαρκώς νέα αγωνιστικά προβλήματα και ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με «λειψή» σύνθεση και στη ρεβάνς με τη Σλόβαν

O πρώτος στόχος της σεζόν 2022/23 χάθηκε και ο Ολυμπιακός άλλαξε προπονητή μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό στα προκριματικά του Champions League από τη Μακάμπι Χάιφα.

Η ομάδα δίνει κρίσιμο αγώνα στην Μπρατισλάβα, όπου θα κριθεί ο δεύτερος στόχος της αγωνιστικής χρονιάς που μόλις έχει αρχίσει και δεν είναι άλλος από την είσοδο στους ομίλους του Europa League. Προφανώς, θα εκκρεμεί ένα ακόμα εμπόδιο (αυτό του Απόλλωνα Λεμεσού) για την πρόκριση στα γκρουπ, αλλά η φανέλα είναι βαριά και πρέπει να κάνει τη διαφορά.

Η μία θλάση διαδέχεται την άλλη (τραυματίας είναι τόσο ο Αμπουμπακάρ Καμαρά όσο και ο Βρσάλικο, οπότε δύο ακόμα έμπειροι ποδοσφαιριστές έχουν τεθεί εκτός δράσης, ενώ πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει και ο Θανάσης Ανδρούτσος) και ο Πρωταθλητής Ελλάδας στον επαναληπτικό με τη Σλόβαν θα παίξει με σύνθεση ανάγκης και το πολύ μία με δύο μεταγραφές στην εντεκάδα. Αποδεικνύεται ότι εκτός της «λειψής» ενίσχυσης του ρόστερ μέχρι στιγμής, έχει γίνει και κακή προετοιμασία.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, θα έχει σε αυτό το κρίσιμο ευρωπαϊκό ματς ξανά τρεις διαθέσιμους στόπερ. Ο Μανωλάς ξεπέρασε τον τραυματισμό του, αλλά το νέο πρόβλημα είναι αυτό του Παπασταθόπουλου. Ένας μπαίνει στο ομαδικό πρόγραμμα, ένας βγαίνει. Έτσι, στο τέταρτο επίσημο ματς της σεζόν, η ομάδα θα παίξει με τρίτο διαφορετικό δίδυμο στόπερ στο κέντρο της άμυνας, με τον Ουσεϊνού Μπα στο πλευρό του «ακλόνητου» Σισέ (Μανωλάς – Σισέ και Παπασταθόπουλος – Σισέ, τα δύο προηγούμενα). Ο «ξεχασμένος» Μπα, ο οποίος είναι σκιά του καλού εαυτού του μετά τη σοβαρή επέμβαση στη μέση, αναμένεται να αγωνιστεί μαζί με τον συμπατριώτη του για πρώτη φορά ύστερα από αρκετό καιρό. Μακάρι οι δύο Σενεγαλέζοι να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του επαναληπτικού και να φέρουν εις πέρας την αποστολή.

Επίσης, μετά το νέο μυϊκό πρόβλημα του Γκάρι Ροντρίγκες (μόλις επέστρεψε στις προπονήσεις και ενώ είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας, στην καλοκαιρινή προετοιμασία), δεύτερο σε διάστημα ούτε δύο μηνών, ο Ολυμπιακός θα έχει έναν καθαρόαιμο εξτρέμ σε ολόκληρη αποστολή. Τον Λάζαρ Ραντζέλοβιτς, ο οποίος ήταν την περασμένη σεζόν δανεικός στη Λεγανές. Ο Μασούρας δεν είναι εξτρέμ (στην τελευταία προπόνηση επί ελληνικού εδάφους αισθάνθηκε και αυτός μυϊκές ενοχλήσεις, αλλά βρίσκεται κανονικά στην αποστολή) και ο Ζινκερνάγκελ, επίσης, δεν είναι εξτρέμ.

Πράγματι, ο Γκάρι έχει ποιότητα. Το απέδειξε ακόμα και στο πρώτο παιχνίδι με τη Σλόβαν όταν με το που εισήλθε στο γήπεδο απείλησε με σουτ την αντίπαλη εστία. Τι να το κάνει, όμως, ο Ολυμπιακός όταν τον έχει μόνιμα στο ιατρικό δελτίο; Ο winger από το Πράσινο Ακρωτήριο δεν μπορεί να παίξει και να βγάλει με επιτυχία μία σειρά αγώνων και το κλαμπ δεν μπορεί να βασιστεί πάνω του. Ως λύση στο rotation έχει την ποιότητα για να σταθεί στο ρόστερ, αλλά μέχρι εκεί. Κανένας προπονητής δεν είναι σε θέση να εμπιστευτεί έναν παίκτη που είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς και βγάζει τόσο συχνά θέματα με τα πόδια του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς