17.1 C
Athens

Η Σερίνα Γουίλιαμς αποσύρεται από την ενεργό δράση μετά το US Open

Το τέλος μιας μεγάλης καριέρας έρχεται για τη σπουδαία Σερίνα Γουίλιαμς. Η 40χρονη Αμερικανίδα μίλησε στη Vogue και αποκάλυψε πως μετά το τέλος του US Open θα αποσυρθεί από το τένις.

Η Γουίλιαμς έχει κατακτήσει 23 τίτλους Γκραν Σλαμ και θα διεκδικήσει το 24ο. Το τελευταίο Γκραν Σλαμ κατακτήθηκε το 2017.

«Ποτέ δεν μου άρεσε η λέξη συνταξιοδότηση. Δεν μου φαίνεται μοντέρνα λέξη. Το σκέφτηκα αυτό ως μετάβαση, αλλά θέλω να είμαι ευαίσθητη στο πώς χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη, που σημαίνει κάτι πολύ συγκεκριμένο και σημαντικό για μια κοινότητα ανθρώπων. Ίσως η καλύτερη λέξη για να περιγράψω αυτό που κάνω είναι η εξέλιξη. Είμαι εδώ για να σας πω ότι εξελίσσομαι μακριά από το τένις, προς άλλα πράγματα που είναι σημαντικά για μένα. Πριν από μερικά χρόνια ξεκίνησα αθόρυβα τη “Serena Ventures”, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων. Αμέσως μετά, έκανα οικογένεια. Θέλω να μεγαλώσω αυτήν την οικογένεια. Θεέ μου, μου αρέσει το τένις. Αλλά τώρα, η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Πρέπει να επικεντρωθώ στο να γίνω μαμά, στους πνευματικούς στόχους μου και τελικά να ανακαλύψω μια διαφορετική, αλλά απλά συναρπαστική Σερίνα. Θα απολαύσω αυτές τις επόμενες εβδομάδες», ανέφερε μεταξύ άλλων.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς