20.7 C
Athens

Ελλάδα – ΗΠΑ 8-10: Δεύτερη καλύτερη ομάδα στον κόσμο η εθνική Νεανίδων, ασημένιο μετάλλιο στο Βελιγράδι!

Η εθνική Νεανίδων ηττήθηκε από τις ΗΠΑ στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος U18 ωστόσο κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο σε μια σπουδαία πορεία στο υψηλό επίπεδο και σε ένα άκρως απαιτητικό τουρνουά.

Ένα σπουδαίο τουρνουά για την εθνική Νεανίδων ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου! Η σπουδαία ομάδα της Ευτυχίας Καραγιάννη ηττήθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U18 που διεξήχθη στο Βελιγράδι με 10-8 από τις ΗΠΑ, έχοντας καταβάλλει πάντως κάθε προσπάθεια για το χρυσό.

Είναι το τρίτο μετάλλιο για το ελληνικό πόλο στη σύντομη ιστορία του θεσμού (πέντε διοργανώσεις έχουν γίνει συνολικά), με το χρυσό του 2012 στο Περθ και το χάλκινο του 2018, πάλι στο Βελιγράδι.

Οι ταλαντούχες αθλήτριες που αποτελούν το μέλλον του ελληνικού πόλο αδίκησαν τον εαυτό τους στο πρώτο οκτάλεπτο όταν μπήκαν αρκετά μουδιασμένα και δυσκολεύτηκαν να σκοράρουν, ενώ αντιμετώπισαν και προβλήματα στην άμυνα. Στο δεύτερο οκτάλεπτο η άμυνα έσφιξε, οι λύσεις βρέθηκαν στην επίθεση και επήλθε ισορροπία και στο σκορ (6-6).

Ωστόσο οι Αμερικανίδες είχαν σε καταπληκτική μέρα τη Φλιν που με τις εκτελέσεις της στα δύο τελευταία οκτάλεπτα σφράγισε τη νίκη για τις ΗΠΑ χαρίζοντάς τους το χρυσό μετάλλιο.

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 2-5, 4-1, 1-2, 1-2

ΕΛΛΑΔΑ (Καραγιάννη): Καραγιάννη, Σάντα, Καλογεροπούλου 1, Σιούτη 2, Ευφρ. Τσιμάρα, Χαλδαίου 2, Τορνάρου, Κουρέτα 2, Ανδρεάδη, Τριχά 1, Λασκαρίδου, Καραμπέτσου, Κωνσταντοπούλου.

ΗΠΑ (Νταμάτο): Κάρπεντερ, Γκατζανίγκα, Ρόσι, Αουσμους 2, Χόκινς 1, Τζόνσον, Στράικερ 2, Φλιν 3, Μποναγκουίντι 1, Σνάιντερ, Νέπερ 1, Γούντχεντ, Στιλ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς