17.2 C
Athens

Παγκόσμιο πρωτάθλημα βόλεϊ: Η Σλοβενία απέλυσε τον Λεμπέντεου και προσέλαβε τον Κρέτσου 18 μέρες πριν την έναρξη του τουρνουά

Στην αιφνιδιαστική απομάκρυνση του Μαρκ Λεμπέντεου προχώρησε η σλοβένικη ομοσπονδία βόλεϊ μόλις 18 μέρες πριν την έναρξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί σε Λιουμπλιάνα, Γκντανσκ και Κατοβίτσε.

Οι Σλοβένοι απέλυσαν τον Αυστραλό προπονητή που απογοήτευσε στη σύντομη παρουσία του και προσέλαβαν τον Τζόρτζε Κρέτσου. Ο 54χρονος Ρουμάνος κατέκτησε το τρεμπλ (πρωτάθλημα, κύπελλο και Champions League) με τη Ζάκσα την περασμένη σεζόν και αναλαμβάνει την εθνική ομάδα του Άλεν Παγένκ και του Τόντσεκ Στερν (αμφότεροι παίκτες του Ολυμπιακού) για να την οδηγήσει σε επιτυχίες έχοντας εμπειρία από πάγκους εθνικών ομάδων (Ρουμανία, Εσθονία).

«Εκτιμούμε ότι χρειάζονται μερικές αλλαγές απαραίτητες για την επίτευξη των στόχων μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ομόφωνα αποφασίσαμε να αντικαταστήσουμε τον επικεφαλής του προπονητικού επιτελείου τον οποίο ευχαριστούμε για τη δουλειά του», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η ομοσπονδία της Σλοβενίας για τον Λεμπέντεου που ανέλαβε να αντικαταστήσει (ανεπιτυχώς) τον Αλμπέρτο Τζουλιάνι και κάθισε στον πάγκο της εθνικής ομάδας στο VNL με απολογισμό πέντε νίκες και επτά ήττες σε 12 αναμετρήσεις (10η θέση στην τελική κατάταξη).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς