12 C
Athens

Παγκόσμιο πόλο U18: Απίστευτη η εθνική Νεανίδων, νίκησε 10-9 την Ουγγαρία και προκρίθηκε στον τελικό!

Θρίαμβος για την Εθνική ομάδα των Νεανίδων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα! Τα σπουδαία κορίτσια της Ευτυχίας Καραγιάννη επιβλήθηκαν με 10-9 της Ουγγαρίας στον πρώτο ημιτελικό, εξασφάλισαν τουλάχιστον το ασημένιο μετάλλιο στο Βελιγράδι και στον τελικό της Κυριακής (8/8) θα διεκδικήσει το χρυσό.

Αντίπαλός της η νικήτρια του δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα σε Ιταλία και ΗΠΑ.

Η Φωτεινή Τριχά του Ολυμπιακού με πέντε γκολ ήταν η πρώτη σκόρερ της εθνικής Νεανίδων, ενώ δύο γκολ πέτυχε η Σάντα.

Ο αγώνας ήταν δραματικός. Η Εθνική ομάδα με κορυφαία τη Φωτεινή Τριχά που σημείωσε πέντε τέρματα, βρέθηκε μπροστά στο σκορ με τη λήξη του ημιχρόνου με 6-4. Το τρίτο οκτάλεπτο ήταν βαμμένο σε γαλανόλευκα χρώματα.

Στη τελευταία κρίσιμη περίοδο, άντεξε στην αντεπίθεση της Ουγγαρίας, που μείωσε σταδιακά στο γκολ (10-9, στα 3:18 από τη λήξη) και τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά. Δεν άλλαξε όμως κάτι και στο τέλος τα κορίτσια με το τεχνικό επιτελείο, πανηγύρισαν έξαλλα την μεγαλειώδη πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 3-4, 1-2, 1-4, 4-0

ΕΛΛΑΔΑ (Καραγιάννη): Καραγιάννη, Σάντα 2, Καλογεροπούλου 1, Σιούτη, Ευφρ.Τσιμάρα, Χαλδαίου 2, Τορνάρου 1, Κουρέτα, Ανδρεάδη, Τριχά 5, Λασκαρίδου, Καραμπέτσου, Κωνσταντοπούλου.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μπενκζούρ): Τόρμα, Όμπελι 1, Φέκετε, Χάιντου 1, Μακσάι 2, Τίμπα, Λεντβάι 2, Ν.Γκολοπέντζα, Ζέγκεντι 3, Κόκα, Ίρμες, Βάρο, Σ.Γκολοπέντζα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς