22.6 C
Athens

Γκουαρντιόλα: «Δεν είναι εμμονή το Champions League»

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, επανέλαβε ότι η κατάκτηση του Champions League δεν αποτελεί μονόδρομο στην 6η του σεζόν στο Etihad, απορρίπτοντας των ισχυρισμό ότι η άνοδος στην ευρωπαϊκή κορυφή του έχει γίνει εμμονή.

Ο Γκουαρντιόλα, του οποίου το συμβόλαιο λήγει το 2023, έχει οδηγήσει την ομάδα του σε τέσσερις τίτλους στην Premier League, αλλά δεν έχει κάνει ακόμα πραγματικότητα το πολυπόθητο ευρωπαϊκό όνειρο.

«Μπορείτε να πείτε ότι είναι δικαιολογία, αλλά δεν είμαι εδώ για να κερδίσω το Champions League. Οι ιδιοκτήτες δε μου το ζήτησαν. Φυσικά και το θέλουν –εγώ είμαι ο πρώτος που το θέλει.

Κάθε χρόνο θέλω να κερδίζω και τους τέσσερις τίτλους. Και αν είμαι προπονητής σε 30 ή 40 χρόνια, θα θέλω να κερδίζω το Champions League κάθε σεζόν. Αλλά δεν ένιωσα αποτυχία τα δύο χρόνια στη Μπαρτσελόνα και τα τρία με την Μπάγερν όταν δεν κερδίσαμε.

Θέλουμε να το κερδίσουμε – αλλά την ίδια στιγμή δεν είμαι ο κύριος του σύμπαντος. Προσπαθούμε να το κάνουμε. Ήμασταν πιο κοντά την περασμένη σεζόν – και θα προσπαθήσουμε ξανά αυτή τη σεζόν. Αλλά γνωρίζω πόσο δύσκολοι είναι οι αντίπαλοι και πόσο δύσκολος ο ανταγωνισμός.

Η ζωή μου δεν εξαρτάται από το Champions League. Δεν είναι εμμονή», είπε ο Καταλανός προπονητής, ενόψει της σημερινής πρεμιέρας με τη Γουέστ Χαμ στην Αγγλία.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς