16.1 C
Athens

Ντόρτμουντ – Λεβερκούζεν 1-0: Μεγάλη νίκη στο ντέρμπι της πρεμιέρας κόντρα σε όλα! (vid)

Οι Βεστφαλοί μπήκαν με το δεξί στο πρωτάθλημα και πανηγύρισαν τη νίκη στο ντέρμπι με τη Λεβερκούζεν κόντρα στα πολλά προβλήματα αφού εκτός από τον Αλέ που θα απουσιάσει λόγω της μάχης του με τον καρκίνο, ο νεοαποκτηθείς Αντεγέμι αποχώρησε νωρίς στο ματς με τραυματισμό

Τα ντέρμπι ανάμεσα σε Ντόρτμουντ και Λεβερκούζεν έχουν πάντα πολλά γκολ. Είναι ενδεικτικό πως στις τελευταίες εννέα αναμετρήσεις τους, οι δύο ομάδες είχαν πετύχει συνολικά από τρία γκολ και πάνω. Αυτό δεν συνέβη και στην πρώτη αγωνιστική της Bundesliga, όπου η Ντόρτμουντ επιβλήθηκε δύσκολα με 1-0 της Λεβερκούζεν όπως είχε συμβεί και το 2016 (αλλά τότε στην έδρα των Ασπιρίνων).

Κι αυτό βέβαια έχει την εξήγησή του: Η Λεβερκούζεν προβλημάτισε στα φιλικά προετοιμασίας της ενώ η Ντόρτμουντ έχασε τον Σεμπαστιάν Αλέ που θα υποβληθεί σε χημειοθεραπείες και θα λείψει για μεγάλο διάστημα.

Παρόλα αυτά οι Βεστφαλοί πήραν τη νίκη χάρη στο γρήγορο γκολ που πέτυχαν στο 10ο λεπτό. Ο Μουκοκό έκανε την ωραία ενέργεια και μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή γυρίζοντας για τον Αντεγέμι που έπιασε το σουτ αλλά πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή ο Ρόις φρόντισε να τη σπρώξει στα δίχτυα και να πιστωθεί το γκολ.

Αυτή ήταν η πρώτη… ατυχία για τον πρώην φορ της Ζάλτσμπουργκ ο οποίος μάλιστα στο 23′ αποχώρησε τραυματίας δημιουργώντας ακόμα έναν πονοκέφαλο στον Τέρζιτς.

Η Λεβερκούζεν επιχείρησε να απειλήσει είτε με τον Σικ είτε με τον Χλόζεκ που μπήκε στο δεύτερο μέρος αλλά ο Κόμπελ δεν αντιμετώπισε προβλήματα. Οι γηπεδούχοι άγγιξαν δεύτερο γκολ με τον Μπέλιγχαμ αλλά δεν το βρήκαν, ενώ οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες καθώς στις καθυστερήσεις ο Χραντέτσκι αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα καθώς έπιασε την μπάλα εκτός περιοχής.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κόμπελ, Μενιέ, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Γκερέιρο (84′ Βολφ), Νταχούντ, Μπέλιγχαμ, Ρόις, Μουκοκό (68′ Μπραντ), Μάλεν (84′ Τζαν), Αντεγέμι (23′ Αζάρ)

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Χραντέτσκι, Φριμπόνγκ, Τα, Ταπσόμπα, Ινκαπιέ (79′ Μπάκερ), Παλάσιος (78′ Αμίρι), Άντριχ, Μπελαράμπι (46′ Χλόζεκ), Ντεμιρμπάι (66′ Αζμούν), Ντιαμπί, Σικ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 5/8

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Μπάγερν 1-6 (64′ Κολό Μουανί / 5′ Κίμιχ, 11′ Παβάρ, 29′ Μανέ, 35′, 83′ Μουζιάλα, 43′ Γκνάμπρι)

Σάββατο 6/8

Ουνιόν Βερολίνου – Χέρτα Βερολίνου 3-1 (32′ Σιμπατσέ, 50′ Μπέκερ, 54′ Κνόχε / 85′ Λουκεμπάκιο)

Γκλάντμπαχ – Χόφενχαϊμ 3-1 (42′ Μπενσεμπαϊνί, 71′ Τουράμ, 78′ Ελβέντι / 25′ Σκοφ)

Βόλφσμπουργκ – Βέρντερ Βρέμης 2-2 (11′ Ενμετσά, 84′ Γκιλαβογκί / 21′ Φούλκρεγκ, 23′ Μπιτενκούρ)

Μπόχουμ – Μάιντς 1-2 (39′ Στέγκερ / 26′, 77′ Ονισίβο)

Άουγκσμπουργκ – Φράιμπουργκ 0-4 (46′ Γκρέγκοριτς, 48′ Γκρίφο, 61′ Γκίντερ, 79′ Ντόαν)

Ντόρτμουντ – Λεβερκούζεν 1-0 (10′ Ρόις)

Κυριακή 7/8

Στουτγκάρδη – Λειψία (16:30)

Κολωνία – Σάλκε (18:30)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς