19.9 C
Athens

Ο Ζβέρεφ αποκάλυψε πως είναι διαβητικός και φτιάχνει ίδρυμα για παιδιά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα

Το φιλανθρωπικό του πρόσωπο έδειξε ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο οποίος μέσω των social media ανακοίνωσε την έναρξη του ιδρύματος, που θα φέρει τ΄ όνομά του και θα υποστηρίζει παιδιά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με διαβήτη.

Με ανάρτηση που έκανε το Σάββατο (6/08) ο Γερμανός τενίστας, εκτός της σημαντικής κίνησης που προέβη, έκανε επίσης γνωστό ότι και ο ίδιος πάσχει από διαβήτη τύπου 1, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα αισιοδοξίας και δύναμης προς όλους.

«Η 6η Αυγούστου 2022 είναι μια πολύ ξεχωριστή μέρα για την οικογένειά μου και εμένα. Από σήμερα το Ίδρυμα Αλεξάντερ Ζβέρεφ βρίσκεται σε λειτουργία, υποστηρίζοντας παιδιά με διαβήτη τύπου 1 και βοηθώντας τους ανθρώπους να αποτρέψουν τον διαβήτη τύπου 2, ζώντας μια υγιή και δραστήρια ζωή.

Η αποστολή μας είναι να παρέχουμε ινσουλίνη και φάρμακα που σώζουν ζωές σε παιδιά στις αναπτυσσόμενες χώρες και σε όσους έχουν ανάγκη.

Και ως διαβητικός τύπου 1 ο ίδιος, θέλω να ενθαρρύνω τα παιδιά με διαβήτη να μην εγκαταλείψουν ποτέ τα όνειρά τους ανεξάρτητα από το τι μπορεί να σας πουν οι άλλοι» αναφέρει στο μήνυμά του το νο2 της παγκόσμιας κατάταξης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς