18.1 C
Athens

Φορτούνα Σιτάρντ – Άγιαξ 2-3: Οι πρωταθλητές λύγισαν δύσκολα την ομάδα των Σιόβα και Σουρλή (vid)

Να αφήσει πίσω του το χαμένο ντέρμπι με την PSV στον τελικό του Super Cup ήθελε ο Άγιαξ στην πρεμιέρα της Eredivisie και έστω και δύσκολα το κατάφερε. Χωρίς να λύσει τα (πολλά) αμυντικά ζητήματά του, ο πρωταθλητής Ολλανδίας επιβλήθηκε δύσκολα με 3-2 εκτός έδρας της Φορτούνα Σιτάρντ για την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Γκλέιντον στο 6ο λεπτό κόντρα σε έναν Αίαντα που δεν απείλησε στο πρώτο μέρος. Ο Σρόιντερ προχώρησε σε δύο αλλαγές με την είσοδο στο β’ μέρος περνώντας τους Κλάασεν και Μπρόμπι και δικαιώθηκε εκ του αποτελέσματος.

Το 1-1 πάντως ήρθε από τη συνεργασία του Άντονι με τον Τέιλορ στο 48′ πριν έρθει στο 51′ η πάσα του Μπρόμπι στον Ρενς που έγραψε το 1-2. Ο πρώην επιθετικός της Λειψίας έκανε το 1-3 στο 62, με τον Μπουράκ Γιλμάζ στο ντεμπούτο του να μειώνει με φανταστική απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 87′ αλλά η ομάδα του να μένει με άδεια χέρια.

Για τους γηπεδούχους βασικός καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης ήταν ο Δημήτρης Σιόβας (ανανέωσε το καλοκαίρι το συμβόλαιό του) ενώ στον πάγκο έμεινε ο δανεικός από τον Ολυμπιακό, Βασίλης Σουρλής.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς