21.6 C
Athens

Αντετοκούνμπο: Ελπίζω φέτος να κάνουμε το επόμενο βήμα με την εθνική και να μην φάμε ξανά τα μούτρα μας

Ο Έλληνας αστέρας κρατάει χαμηλούς τόνους με φόντο το Eurobasket του ερχόμενου Σεπτεμβρίου τονίζοντας πως η εθνική θα πρέπει να δουλέψει σκληρά για να «μην φάει ξανά τα μούτρα της»

Η media day της εθνικής Ελλάδας στο ΟΑΚΑ με φόντο το Eurobasket του ερχόμενου Σεπτεμβρίου είχε ως κεντρικό της πρόσωπο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, με τον αστέρα του NBA και των Μπακς να θέτει χαμηλά τον πήχη για το Ευρωπαϊκό ώστε «να μην φάμε ξανά τα μούτρα μας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το mentallity του πρωταθλητή δεν τον επηρεάζει τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις υποσχέσεις, που για τον Γιάννη όπως έχει αποδειχθεί έρχονται μέσα από τη δουλειά, το παρκέ κι όχι τα λόγια.

Με δηλώσεις του στους εκπροσώπους Τύπου ο Greek Freak δήλωσε πως ελπίζει φέτος να κάνει το επόμενο βήμα με την εθνική με φόντο ένα μετάλλιο στο Eurobasket, ωστόσο όπως είπε η ομάδα πρέπει να παραμείνει προσγειωμένη για να μην επαναληφθούν τα λάθη των προηγούμενων ετών.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Δεν έχει σχέση τι περιμένει ο κόσμος. Εμείς παίζουμε το μπάσκετ και μέρα με την ημέρα πρέπει να βελτιωνόμαστε. Τόσο χρόνια δεν έχουμε προκριθεί στους οκτώ. Να πάμε να παίξουμε το χιαστί ματς. Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι. Δεν είμαστε έτοιμοι για μετάλλια. Πρέπει να βελτιωθούμε ως ομάδα. Να δημιουργήσουμε μία καλή χημεία. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα σύνολο. Πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα. Μακάρι να μπορέσουμε να το κάνουμε φέτος.

Έχει σημασία να μάθουμε να παίζουμε ο ένας με τον άλλο. Κι εγώ στο Μιλγουόκι είμαι ο καλύτερος. Εδώ είμαστε όλοι οι καλύτεροι, αλλά πρέπει να μάθουμε να παίζουμε σαν ομάδα. Είναι ένα όνειρο που έχει γίνει πραγματικότητα. Να παίξουμε με τα αδέρφια μου μαζί στην Εθνική. Να κάνουμε μαζί προπόνηση. Να μαρκάρουμε ο ένα τον άλλο. Είμαι χαρούμενος.

Δεν είναι δική μου δουλειά είναι του προπονητή το πώς μπορεί να γίνει καλύτερη η ομάδα. Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε πολλά. Τρώμε τα μούτρα μας. Ο Καλάθης, ο Παπανικολάου είναι 32-33 χρονών έχουν μια ευκαιρία. Πάμε βήμα – βήμα.

Βήμα – βήμα να φτάσουμε στους οκτώ. Μακάρι εκεί να είμαστε καλοί και να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε.

Έχουμε κάνει δύο προπονήσεις. Ο κόουτς κάνει τρομερή δουλειά. Μας φέρνει κοντά, μας εξηγεί. Δεν μπορούμε πάντως να παίζουμε όπως παίζουμε στους Μπακς είναι απλά τα πράγματα. Εγώ θα κάνω ό,τι μου ζητάει η ομάδα. Έχουμε μία ευκαιρία μπροστά μας. Έχουμε μια ευκαιρία να το κάνουμε. Να παίξουμε σωστά, να παίξουμε άμυνα.

Αυτό μπορούμε να το κάνουμε. Πρέπει να βάζουμε πιο ρεαλιστικούς στόχους. Μακάρι να προκριθούμε», ήταν οι δηλώσεις του.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς