20.7 C
Athens

Άιντραχτ – Μπάγερν 1-6: Εκκωφαντική πρεμιέρα των Βαυαρών στη Φρανκφούρτη με ασύλληπτο πρώτο ημίχρονο (vid)

Οι μόνιμοι πρωταθλητές Γερμανίας στην πρεμιέρα της Bundesliga ισοπέδωσαν την κάτοχο του Europa League και έδειξαν με το καλησπέρα ποιος θα είναι και φέτος το αφεντικό

Ποιος να το έλεγε στον Γιούλιαν Νάγκελσμαν πως το πρώτο ματς της Μπάγερν στο πρωτάθλημα στη μετα-Λεβαντόφσκι εποχή θα ήταν τόσο εντυπωσιακό! Οι πρωταθλητές Γερμανίας ισοπέδωσαν στη Φρανκφούρτη με 6-1 την Άιντραχτ πραγματοποιώντας μια εκκωφαντική εκκίνηση στη φετινή Bundesliga και δείχνοντας με το καλησπέρα ποιος θα είναι και φέτος το αφεντικό.

Δεν ήταν μόνο τα πολλά γκολ – τα πέντε εκ των οποίων σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο με πέντε διαφορετικούς σκόρερ – αλλά και η εμφάνιση στην έδρα μιας ομάδας που κατέκτησε το Europa League και που παραδοσιακά στην έδρα της αποτελεί τον κακό δαίμονα των Βαυαρών. Όχι όμως φέτος…

Το γκολ του Κίμιχ στο 5ο λεπτό με μια πονηρή εκτέλεση φάουλ ήταν αυτό που άνοιξε την… όρεξη στους υπόλοιπους. Ο Τραπ έζησε τον απόλυτο εφιάλτη βλέποντας τον Παβάρ στο 11′ να κάνει το 0-2 κόντρα σε μια άμυνα στατική και ιδιαίτερα φοβισμένη παρά την απουσία του Λεβαντόφσκι.

Το 29ο λεπτό βρήκε τον Μανέ να χρίζεται σκόρερ για πρώτη φορά με τη νέα του ομάδα με κεφαλιά μετά την ωραία σέντρα του Γκνάμπρι από τα αριστερά.

Το υπέροχο γκολ του Μουζιάλα στο 35′ και το πλασέ του Γκνάμπρι για το 0-5 στο 43′ ήρθαν με ασίστ του Τόμας Μίλερ.

Το δεύτερο μέρος είχε προφανώς διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Γκλάσνερ έριξε στο ματς τον Κολό Μουανί που εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του Νόιερ για να μειώσει σε 1-5, με τους Βαυαρούς να μην απειλούν ιδιαίτερα και να διαχειρίζονται με ευκολία το σκορ.

Ο Νάγκελσμαν έριξε στο ματς τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα (Γκράβενμπερχ, Μαζραουί, Ντε Λιχτ και Τελ) ενώ ο Μουζιάλα με το δεύτερο προσωπικό του γκολ μετά την κάθετη του Μανέ έβαλε το κερασάκι σε αυτή τη μεγαλειώδη πρεμιέρα των «μόνιμων» πρωταθλητών Γερμανίας.

ΑΙΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ: Τραπ, Τουρέ, Τούτα (81′ Χασέμπε), Εντικά, Κνάουφ, Ρόντε (46′ Γιάκιτς), Σο, Κόστιτς (75′ Αλιντού), Λίντστρεμ (46′ Λεντς), Γκέτσε, Μπορέ (46′ Κολό Μουανί)

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Παβάρ (82′ Μαζραουί), Ουπαμεκανό, Ερναντέζ (82′ Ντε Λιχτ), Ντέιβις, Μουζιάλα, Ζάμπιτσερ (57′ Γκράβενμπερχ), Κίμιχ, Μίλερ (65′ Τελ), Μανέ, Γκνάμπρι (66′ Σανέ)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 5/8

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Μπάγερν 1-6 (64′ Κολό Μουανί / 5′ Κίμιχ, 11′ Παβάρ, 29′ Μανέ, 35′, 83′ Μουζιάλα, 43′ Γκνάμπρι)

Σάββατο 6/8

Ουνιόν Βερολίνου – Χέρτα Βερολίνου (16:30)

Γκλάντμπαχ – Χόφενχαϊμ (16:30)

Βόλφσμπουργκ – Βέρντερ Βρέμης (16:30)

Μπόχουμ – Μάιντς (16:30)

Άουγκσμπουργκ – Φράιμπουργκ (16:30)

Ντόρτμουντ – Λεβερκούζεν (19:30)

Κυριακή 7/8

Στουτγκάρδη – Λειψία (16:30)

Κολωνία – Σάλκε (18:30)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς