16.4 C
Athens

Ομόνοια – ΑΕΚ 0-2: Έδειξαν ξανά καλό πρόσωπο οι Κιτρινόμαυροι, νίκησαν στην Κύπρο με πρωταγωνιστή τον Πινέδα (vid)

Ο Πινέδα έκανε πολύ καλή εμφάνιση, η ΑΕΚ έδειξε πως ο χρόνος είναι σύμμαχός της και πήρε ακόμα μια νίκη σε φιλικό όντας καλά οχυρωμένη

Σύμμαχος της ΑΕΚ και του Ματίας Αλμέιδα αποδεικνύεται ο χρόνος και η έλλειψη ευρωπαϊκών υποχρεώσεων στο φετινό καλοκαίρι. Η ομάδα του Αργεντινού κόουτς έδωσε το τέταρτο φιλικό προετοιμασίας της και πανηγύρισε ακόμα μια νίκη επικρατώντας με 2-0 της Ομόνοιας στο γεμάτο ΓΣΠ.

Ο Ντομαγκόι Βίντα δεν αγωνίστηκε, η Ένωση περιμένει ακόμα έναν στόπερ όμως συνολικά ο Αλμέιδα είδε την ομάδα του να λειτουργεί πολύ καλά ειδικά στο χώρο της μεσαίας γραμμής με τον Πινέδα να κάνει τη διαφορά.

Ο Μεξικανός μέσος ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 21′ με δική του πολύ ωραία προσωπική ενέργεια. Ο χαφ της Ένωσης κράτησε ωραία την μπάλα στα αριστερά και συνέκλινε πριν πιάσει ένα τρομερό σουτ με το δεξί και στείλει την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Φαμπιάνο που δεν μπορούσε να κάνει κάτι.

 

Το 3-5-2 που παρέταξε δημιουργούσε υπεραριθμία στη μεσαία γραμμή και η ΑΕΚ δεν απειλήθηκε κάθετα, ενώ στην επίθεση προσπαθούσε με γρήγορες μεταβιβάσεις να δημιουργήσει επικίνδυνες ευκαιρίες. Με εξαίρεση όμως ένα δοκάρι του Τσούμπερ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, άλλη φάση δεν δημιούργησε στο πρώτο μέρος. Αντίθετα, οι Κύπριοι μπορούσαν να σκοράρουν στα τελευταία πέντε λεπτά όταν ο Στάνκοβιτς επενέβη δις στην κεφαλιά του Λανγκ και εν συνεχεία στο συρτό σουτ του Μπρούνο. Ο Βραζιλιάνος μάλιστα είχε και μια ακόμα ευκαιρία να ισοφαρίσει αλλά το σουτ του στο φινάλε του πρώτου μέρους δεν είχε τύχη.

Η Ένωση δεν έφτιαξε πολλές ευκαιρίες αλλά το δεύτερο γκολ το βρήκε. Πρώτα όμως στο 55′ ο Φαμπιάνο σταμάτησε σε τετ α τετ τον Πινέδα μετά από γρήγορη συνεργασία των παικτών της Ένωσης ενώ στο 65′ ο Μάνταλος με ατομική ενέργεια έκανε το 0-2 σε μια φάση που ο Φαμπιάνο δεν κατάφερε να σώσει την εστία του.

 

Η Ομόνοια δεν έδειξε να έχει ενέργεια στο δεύτερο μέρος και μετά τις αλλαγές ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα με το 0-2 να παραμένει ως το τέλος και να προβληματίζει τους Κύπριους μια εβδομάδα πριν το πρώτο επίσημο παιχνίδι τους.

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Μήτογλου (66′ Ρότα), Τζαβέλλας, Χατζισαφί (80′ Κοσίδης), Σιμάνκι (76′ Κορνέζος), Γιόνσον (76′ Μιτάι), Γκατσίνοβιτς (76′ Γιούσης), Πινέδα (66′ Άμραμπατ), Μάνταλος (66′ Φράνσον), Τσούμπερ (66′ Μοχαμάντι), Αραούχο (66′ Λιβάι Γκαρσία).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς