17.9 C
Athens

Βατούτιν: Η αποβολή της ΤΣΣΚΑ από τη EuroLeague δεν έχει την απαιτούμενη νομική βάση

Παρότι είναι μια από τις ομάδες με εγγυημένο συμβόλαιο, κάτοχος άδειας «Α», η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν θα αγωνίζεται φέτος στη EuroLeague λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η ΤΣΣΚΑ προσέφυγε δικαστικά κατά της απόφασης για τον αποκλεισμό της και μέσω του sports.ru ο Αντρέι Βατούτιν επιβεβαίωσε την προσφυγή υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως «η αποβολή του συλλόγου δεν έχει την απαιτούμενη νομική βάση».

«Η ΤΣΣΚΑ, πράγματι, προσέφυγε στο δικαστήριο του Λουξεμβούργου, όπου υπάγεται η ECA, που διοικεί την EuroLeague. Κάνουμε προσφυγή κατά του Διοικητικού Συμβουλίου της να αποβάλει τον σύλλογό μας από τη διοργάνωση, παρά την ιδιότητα του μετόχου και κατόχου άδειας «Α». Πιστεύουμε ότι η απόφαση ελήφθη χωρίς την απαιτούμενη νομική βάση.

Δεν έχουμε αυταπάτες για συμμετοχή στην ερχόμενη σεζόν της Euroleague, καθώς η απόφαση θα πάρει χρόνο. Είναι σημαντικό για εμάς να λάβουμε νομική αξιολόγηση, όποια κι αν είναι αυτή. Επιπλέον, η EuroLeague είναι μία εμπορική διοργάνωση και η μη συμμετοχή σε αυτήν μας στερεί ένα σημαντικό μέρος των εσόδων μας. Στην πραγματικότητα, στερηθήκαμε την ευκαιρία να λάβουμε έσοδα από την εταιρεία στη δημιουργία και τη διαχείριση της οποίας συμμετείχαμε άμεσα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς