16.6 C
Athens

Γκουαρδιόλα: Φέτος η σεζόν θα χωριστεί σε δύο περιόδους

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα είπε ότι τα στενά περιθώρια που καθόρισαν την κούρσα για τον τίτλο της Premier League τα τελευταία χρόνια, σημαίνει ότι είναι ζωτικής σημασίας η Μάντσεστερ Σίτι να δείξει τις προθέσεις της, όταν ξεκινήσει η διαδρομή της στη νέα σεζόν την Κυριακή.

Η Σίτι επικράτησε της Λίβερπουλ στη μάχη του τίτλου, με έναν βαθμό διαφορά την περασμένη σεζόν, και στη σεζόν 2018-19, και ο Γκουαρντιόλα είπε ότι τυχόν… παραπάτημα θα μπορούσε να οδηγήσει μια ομάδα εκτός κούρσας ακόμη και από τον Νοέμβριο, όταν το πρωτάθλημα θα διακοπεί για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Έχω την αίσθηση κάθε φορά που ξεκινάμε ότι αυτή η σεζόν είναι πιο δύσκολη», είπε ο Γκουαρντιόλα στους δημοσιογράφους σήμερα, με αφορμή την έναρξη της σεζόν κόντρα στη Γουέστ Χαμ.

«Νομίζω ότι η επόμενη σεζόν δεν μπορεί να είναι πιο δύσκολη, αλλά είναι. Κάθε ομάδα γίνεται καλύτερη, οι προπονητές είναι τόσο συναρπαστικοί και γι’ αυτό η Premier League. Αυτή τη φορά υπάρχουν δύο σεζόν, μία πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο, όπου δεν μπορείς να κερδίσεις τον τίτλο από πριν, αλλά μπορείς να τον χάσεις.

Κερδίσαμε δύο Premier League με έναν βαθμό διαφορά, ξέρουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε 12-14 στη σειρά. Και η Λίβερπουλ επίσης. Πρέπει να ξεκινήσουμε καλά».

Ο Μπερνάρντο Σίλβα έχει συνδεθεί με μια αποχώρηση από τη Σίτι και παρόλο που ο Γκουαρντιόλα είπε ότι θέλει ο Πορτογάλος μέσος να παραμείνει στην ομάδα, δεν θα αναγκάσει κανέναν παίκτη να μείνει.

«Θα ήθελα πολύ ο Μπερνάρντο να συνεχίσει εδώ, είναι ένας πολύ ιδιαίτερος παίκτης στα αποδυτήρια», πρόσθεσε. «Αυτό που θα συμβεί θα συμβεί, αν μείνει είναι τέλειο, αν πρέπει να φύγει είναι επειδή το ποδόσφαιρο είναι έτσι».

Η Σίτι θέλει να αποκτήσει ένα αριστερό μπακ μετά την αποχώρηση του Ζιντσένκο για την Άρσεναλ και ενώ ο Μαρκ Κουκουρέγια φαίνεται έτοιμος να υπογράψει στην Τσέλσι.

«Ο Ζοάο Κανσέλο είναι εκεί, ο Νέιθαν Άκε μπορεί να παίξει εκεί. Θα δούμε, έχουμε ακόμα χρόνο μέχρι το τέλος του μήνα», είπε ο Γκουαρντιόλα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς