20.6 C
Athens

Ολυμπιακός: Η κλάση του Ματιέ, το ένστικτο του Ελ Αραμπί και η ανάγκη για ένα ποιοτικό «10άρι»

Ο Κάρλος Κορμπεράν δεν πρόλαβε να αλλάξει πολλά στην εικόνα του Ολυμπιακού και είδε τους «παλιούς» να σώζουν ως ένα βαθμό την πρώτη παρτίδα κόντρα στη Σλόβαν, τη στιγμή που οι Ερυθρόλευκοι «φωνάζουν» για ενίσχυση στον άξονα και τα εξτρέμ

Ο Ολυμπιακός έσωσε στο τέλος τη μισή παρτίδα στο πρώτο ματς με τη Σλόβαν και καλείται να τελειώσει την άλλη μισή στην Μπρατισλάβα σε έξι ημέρες από σήμερα (11/8) προκειμένου να μην βυθιστεί κι άλλο στην εσωστρέφεια.

Οι Ερυθρόλευκοι στο ντεμπούτο του Κάρλος Κορμπεράν στον πάγκο τους πήραν δύο γκολ από τις αλλαγές του Ισπανού προπονητή. Ματιέ Βαλμπουενά και Γιουσέφ Ελ Αραμπί όσο μεγαλώνουν, άλλο τόσο ωριμάζουν ποδοσφαιρικά και δείχνουν με το πάθος, την κλάση και την όρεξή τους τον δρόμο σε όλους τους υπόλοιπους.

Είναι φανερό ότι με την είσοδό τους στο χορτάρι του Καραϊσκάκη χθες παρέσυραν ολόκληρη την ομάδα που μέχρι εκείνο το σημείο έδειχνε ανήμπορη να πατήσει με αξιώσεις την περιοχή των Σλοβάκων. Σα να βγήκαν από Playstation, οι δυο τους «έφτιαξαν» με μαεστρία το 1-1 και αν είχαν λίγο χρόνο ακόμα ίσως να έκλεβαν και το ματς. Ήταν και οι μόνοι που καταχειροκροτήθηκαν όταν πήγαν προς τους οπαδούς μετά τη λήξη ενός αγώνα που φανέρωσε για άλλη μια φορά το μεγάλο πρόβλημα των Πειραιωτών στη δημιουργία και την άμεση ανάγκη ενίσχυσης σε θέσεις του άξονα αλλά και των εξτρέμ.

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε τόσο να παράξει φάσεις, όσο και να τις τελειώσει όταν τού παρουσιάστηκε η δυνατότητα. Χρειάστηκε η κλάση του Ματιέ και το «δολοφονικό» ένστικτο του Ελ Αραμπί για να αλλάξει ως ένα βαθμό τη μοίρα του, αλλά χρειάζεται ακόμη δουλειά, πίστη και υπομονή στο πλάνο Κορμπεράν αλλά και ένα «10άρι» που θα κάνει τη διαφορά.

Το αν αυτός θα είναι ο Μπάρντι που εδώ και μέρες παρουσιάζεται ως πρώτος στόχος του Ολυμπιακού για τη συγκεκριμένη θέση ή κάποιος άλλος θα κριθεί – αποφασιστεί μέσα στις επόμενες ημέρες, αν και πλέον ο χρόνος αρχίζει να κυλά εναντίον των πρωταθλητών Ελλάδας που οφείλουν να βρουν λύσεις για να «κλείσουν» τις τρύπες του ρόστερ, πριν το πληρώσουν ξανά στην Ευρώπη…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς