17.6 C
Athens

Ολυμπιακός – Σλόβαν 1-1: Ζωντανός με Ελ Αραμπί, θέλει δουλειά πολλή

Οι Ερυθρόλευκοι πληγώθηκαν από το λάθος του Σωκράτη, αλλά ο Ελ Αραμπί έσωσε την παρτίδα στο ντεμπούτο του Κάρλος Κορμπεράν. Θέλει πολλή δουλειά ο Ολυμπιακός, μεγάλο το πρόβλημα στη δημιουργία

Ο Ολυμπιακός έσωσε την παρτίδα με τον κορυφαίο σκόρερ του, Γιουσέφ Ελ Αραμπί, να μπαίνει ξανά ως αλλαγή και να γλιτώνει στο 86′ από νέο κάζο την ομάδα του κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας (1-1).

Η παρτίδα σώθηκε στο τέλος. Από έναν παίκτη που στα τρία πρώτα ματς της νέας σεζόν έχει παίξει για κάποιο ανεξήγητο λόγο ως αλλαγή μόνο στα τελευταία δύο, αλλά παραμένει ο κορυφαίος σκόρερ της ομάδας. Ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος 1-1 με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, με γκολ στο 86′ από τον Μαροκινό επιθετικό. Έτσι, την επόμενη Πέμπτη (11/8), ο Πρωταθλητής Ελλάδας καλείται να τελειώσει τη δουλειά στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League και να πάρει την πρόκριση στα πλέι οφ για την είσοδο στους ομίλους της διοργάνωσης.

Στο ντεμπούτο του Κάρλος Κορμπεράν, ο Ολυμπιακός είχε διάθεση στα πρώτα 15 λεπτά, αλλά από εκεί και πέρα είδαμε πάλι μία από τα ίδια. Χωρίς δημιουργία και απειλή. Μάλιστα, μετά το λάθος του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στο 63′, η Σλόβαν προηγήθηκε με 1-0 χάρη στο γκολ του Αντρέ Γκριν. Τουλάχιστον στο τέλος, ο Θρύλος κατάφερε να μη χάσει και να πάρει την ισοπαλία από μία στατική φάση και τη συνεργασία δύο αλλαγών του, με τον Ματιέ Βαλμπουενά να εκτελεί το κόρνερ από δεξιά και τον Ελ Αραμπί να σκοράρει με καρφωτή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι. Οι Μαντί Καμαρά και Γιώργος Μασούρας αποδοκιμάστηκαν έντονα από τον κόσμο κατά τη στιγμή της αλλαγής τους.

Ο αγώνας

Στο ντεμπούτο του στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, ο Κάρλος Κορμπεράν παρέταξε σύστημα 4-3-3, κάνοντας τέσσερις αλλαγές συγκριτικά με το επαναληπτικό ματς με τη Μακάμπι Χάιφα (27/7). Ο Βατσλίκ υπερασπίστηκε την εστία. Οι Άβιλα (αντί του τραυματία Βρσάλικο), Παπασταθόπουλος (αντί του τραυματία Μανωλά), Σισέ και Ρέαμπτσιουκ έπαιξαν στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά αντίστοιχα. Ο Εμβιλά (αντί του Κανέ) ήταν ο καθαρόαιμος αμυντικός μέσος, με τους Μαντί Καμαρά και Κούντε (αντί του Μπουχαλάκη) ως εσωτερικούς χαφ. Ο Μασούρας κάλυψε τη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής, ο Ζινκερνάγκελ την αριστερή και ο Τικίνιο έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης. Στον ερυθρόλευκο πάγκο βρέθηκαν οι: Τζολάκης, Παπαδούδης, Μπουχαλάκης, Ελ Αραμπί, Αγκιμπού Καμαρά, Μπα, Βαλμπουενά, Κανέ, Κίτσος, Ροντρίγκες, Ραντζέλοβιτς.

Η Σλόβαν παρατάχθηκε με διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Χόβαν. Στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, οι Πάουστσεκ, Κάσια, Αμπένα, Ντε Μάρκο. Οι Κανκάβα και Κούτσκα αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων. Ο Μπαρσεγκιάν έπαιξε δεξιά, ο Ζμρχαλ αριστερά και ο Γκριν στην κορυφή της επίθεσης, με τον Χακβετάντζε να έχει ρόλο δεκαριού.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού έδωσε για μία ακόμα φορά δυναμικό «παρών» στο Καραϊσκάκης. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας είχαν την κατοχή μπάλας με το μέρος τους και ο Κούντε προσπαθούσε να πάρει πρωτοβουλίες. Στο 7′, χάθηκε η πρώτη ευκαιρία για γκολ. Έπειτα από βαθιά μπαλιά (του Mαντί Καμαρά από την άμυνα), ο Τικίνιο μπήκε ανάμεσα στους στόπερ της Σλόβαν και έστρωσε την μπάλα στον επερχόμενο Μασούρα, ο οποίος σούταρε στην κίνηση, αλλά άτσαλα και με ψηλά το σώμα, με συνέπεια η μπάλα να περάσει πάνω από την εστία.

Ο Θρύλος είχε ενέργεια και ένταση στο παιχνίδι του. Έβγαζε διάθεση πάνω στο χορτάρι. Η Σλόβαν είχε προτεραιότητα να αμυνθεί, αλλά προσπαθούσε να βγει γρήγορα στην κόντρα επίθεση. Στο 16′, είχε και δοκάρι. Ο Γκριν βγήκε στην πλάτη του Σισέ και έκανε κάτι σαν σουτ από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε διαγώνια με την εστία, αλλά ο Ζμρχαλ με αριστερή προβολή επιχείρησε να τη σώσει και την έστειλε στη… ρίζα του δεξιού δοκαριού από θέση μέσα αριστερά στη μικρή περιοχή. Ο Βατσλίκ έμεινε εμβρόντητος.

Στο 19′, ο Ρέαμπτσιουκ σέντραρε από αριστερά, ο Τικίνιο πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 23′, η Σλόβαν απώλεσε δεύτερη μεγάλη ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα. Ο Μπαρσεγκιάν έπαιξε το ένα-δύο με τον Γκριν και βρέθηκε απέναντι στον Βάτσλικ (πάλι στην πλάτη του Σισέ), σουτάροντας με το δεξί, αλλά ο Τσέχος τερματοφύλακας άπλωσε το δεξί πόδι και έστειλε την μπάλα κόρνερ, βγαίνοντας νικητής στο τετ α τετ. Μετά τα πρώτα 10-15 λεπτά όπου προσπάθησε να κυκλοφορήσει την μπάλα και να πιέσει, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε προβλήματα, δεχόμενος κάθετες πάσες στην πλάτη της άμυνας και παρουσιάζοντας «θέματα» στο αμυντικό τρανζίσιον.

Το πρόβλημα στη δημιουργία και την παραγωγή παιχνιδιού ήταν εμφανές ξανά και από τη στιγμή που οι Πειραιώτες δεν άνοιξαν το σκορ στο καλό διάστημα που είχαν, τότε η κατάσταση άρχισε να δυσκολεύει. Μετά το 20′, άλλωστε, η Σλόβαν είχε αναθαρρήσει και σε αρκετές περιπτώσεις επιχείρησε εκείνη να κάνει παιχνίδι με την μπάλα και ο Ολυμπιακός έπαιζε πίσω από την μπάλα, όντας μαζεμένος στο μισό δικό του γήπεδο. Ένα σουτ του Εμβιλά στην κίνηση, στο 36′, δεν ανησύχησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία.

Στο 38′, η Πρωταθλήτρια Σλοβακίας απείλησε ξανά, εκτελώντας γρήγορα φάουλ και τον Κούτσκα να σουτάρει πάνω από την εστία του Βατσλίκ μετά το γύρισμα του Χακβετάντζε από δεξιά. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 45’+2′ χωρίς σκορ. Ολυμπιακός – Σλόβαν 0-0. Οι καλές ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες ήταν μετρημένες και η ποιότητα του ποδοσφαίρου κακή.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε με την ίδια σύνθεση στο δεύτερο ημίχρονο και στο 53′ απείλησε όταν ο Μασούρας σούταρε ευθύβολα από θέση μέσα δεξιά στην περιοχή και ο Χόβαν έδιωξε σε κόρνερ. Αυτή η φάση σαν να ξύπνησε κάπως τους Ερυθρόλευκους, που δεν είχαν μπει καλά σε αυτό το διάστημα. Στο 56′, ήρθε η πρώτη αλλαγή του Κορμπεράν. Ο Ραντζέλοβιτς πήρε τη θέση του Ζινκερνάγκελ.

Στο 62′, ο Κούντε εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Μαντί Καμαρά έπιασε το γυριστό δεξί σουτ με το δεξί στο πρώτο δοκάρι και ο Χόβαν απομάκρυνε με δυσκολία στην αριστερή γωνία της εστίας του. Και ένα λεπτό αργότερα, στο 63′, η Σλόβαν έκανε το 1-0. Ο Ντε Μάρκο έκανε τη βαθιά μπαλιά από το αριστερό άκρο της άμυνας, ο Παπασταθόπουλος έκανε κακό υπολογισμό και «τσαφ» (δεν κατάφερε να γυρίσει πίσω την μπάλα στον τερματοφύλακα) και ο Γκριν με δεξί σουτ πάνω στην κίνηση από τα αριστερά της περιοχής έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία. Απίστευτη ψυχρολουσία στο Φάληρο. Ο Έλληνας στόπερ διαμαρτυρήθηκε για επιθετικό φάουλ και ένα ανεπαίσθητο σπρώξιμο του σκόρερ στην πλάτη του.

Η αντίδραση του Κορμπεράν ήταν άμεση και στο 68′ προχώρησε σε διπλή αλλαγή. Ο Ελ Αραμπί αντικατέστησε τον Τικίνιο και ο Βαλμπουενά τον Μαντί Καμαρά, ο οποίος αποδοκιμάστηκε έντονα από οπαδούς του Ολυμπιακού. Είχαμε φτάσει στο 76′ και δεν υπήρχε υποψία ευκαιρίας από πλευράς γηπεδούχων μετά το γκολ που δέχθηκαν. Στο 79′, ο Γκάρι Ροντρίγκες πήρε τη θέση του Γιώργου Μασούρα, ο οποίος δέχθηκε και αυτός έντονες αποδοκιμασίες από οπαδούς της ομάδας κατά τη διάρκεια της αλλαγής του.

Ο Γκάρι έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του και στο 79′ έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την εστία στο δεξί σουτ που επιχείρησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Στο 82′, η Σλόβαν έκανε την πρώτη αλλαγή της, με τον Ραμίρες να αντικαθιστά τον Μπαρσεγκιάν. Το κλίμα στις εξέδρες του φαληρικού γηπέδου ήταν κακό και υπήρχε δυσφορία σε κάθε λάθος. Στο 85′, ο Μεντβέντεβ πήρε τη θέση του Ζμρχαλ.

Στο 86′, ο Χόβαν έδιωξε σε κόρνερ τη σέντρα-σουτ του Άβιλα από δεξιά. Και από το κόρνερ, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 1-1. Με τον παικταρά Γιουσέφ Ελ Αραμπί! Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε από δεξιά και ο Μαροκινός γκολτζής πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με καρφωτή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι την έστειλε στη δεξιά γωνία της εστίας. Το ματς είχε γίνει ροντέο. Στο 89′, ο Βαλμπουενά εκτέλεσε κόρνερ, πάλι από δεξιά, ο Σωκράτης έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 90′, απείλησε σοβαρά και η Σλόβαν, με τον Ραμίρες να κάνει την προβολή στο δεύτερο δοκάρι και τον Βατσλίκ να σώζει τον Ολυμπιακό με τα πόδια. Πέντε ήταν τα λεπτά των καθυστερήσεων. Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος και αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς για την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ 1-1

Γήπεδο: «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

ΓΚΟΛ: 86′ Ελ Αραμπί / 63′ Γκριν

Διαιτητής: Λόρενς Βίσερ (Βέλγιο)
Βοηθοί: Ρίεν Βανίζερε (Βέλγιο), Τιμπό Νάισεν (Βέλγιο)
Τέταρτος: Λόταρ Ντ’χοντ (Βέλγιο)

Κίτρινες κάρτες: 58′ Εμβιλά, 69′ Μασούρας / 73′ Κάσια

Ολυμπιακός (Κορμπεράν): Βατσλίκ, Άβιλα, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (68′ Βαλμπουενά), Κούντε, Μασούρας (79′ Ροντρίγκες), Τικίνιο (68′ Ελ Αραμπί), Ζινκερνάγκελ (56′ Ραντζέλοβιτς).

Σλόβαν Μπρατισλάβας (Βλάντιμιρ Βάις Sr.): Χόβαν, Πάουστσεκ, Κάσια, Αμπένα, Ντε Μάρκο, Κανκάβα, Κούτσκα (90’+2′ Άγκμπο), Μπαρσεγκιάν (82′ Ραμίρες), Χακβετάντζε (90’+2′ Τσάβριτς), Ζμρχαλ (85′ Μεντβέντεβ), Γκριν.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς