21.4 C
Athens

Ολυμπιακός – Σλόβαν: Η προϊστορία έχει αήττητο ερυθρόλευκο φόντο (vid)

Ο Ολυμπιακός είναι αήττητος στις αναμετρήσεις με τους Σλοβάκους και θέλει στο σήμερα να τους αποκλείσει για τρίτη φορά στην ευρωπαϊκή τους προϊστορία, με οδηγό τα ματς της περσινής περιόδου

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε (22:00) τη Σλόβαν Μπρατισλάβας στα πλαίσια του πρώτου αγώνα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, με τους Ερυθρόλευκους να αναζητούν ένα restart στο ντεμπούτο του Κάρλος Κορμπεράν, έχοντας ξεπεράσει το αρχικό σοκ από τον οδυνηρό αποκλεισμό από τη Μακάμπι Χάιφα.

Οι Ερυθρόλευκοι είναι το απόλυτο φαβορί στις μάχες με τους Σλοβάκους αλλά αυτό πρέπει να το αποδείξουν και στον αγωνιστικό χώρο, εκεί όπου πέρα από τη στήριξη του κόσμου τους στο Καραϊσκάκη θα έχουν και την «εύνοια» της προϊστορίας που εν πολλοίς τούς δείχνει τον δρόμο της πρόκρισης.

Συγκεκριμένα σε 4 αναμετρήσεις με τη Σλόβαν στο παρελθόν οι Πειραιώτες μετρούν 3 νίκες και μία ισοπαλία, με το αποτέλεσμα σε όλες τις περιπτώσεις να είναι το ίδιο: ερυθρόλευκη πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Πιο πρόσφατες αναμνήσεις είναι σαφώς οι περσινές όπου ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς είχε επικρατήσει με 3-0 στον πρώτο αγώνα ξανά στο Φάληρο χάρη σε τέρματα των Μαντί Καμαρά, Σισέ και αυτογκόλ του Μποζίκοφ, ενώ στη ρεβάνς της Μπρατισλάβας το σκορ έμεινε στο 2-2 με τα «ερυθρόλευκα» γκολ να τα πετυχαίνουν οι Ελ Αραμπί και Ονιεκούρου.

Στην πρώτη τους ευρωπαϊκή συνάντηση πίσω στο καλοκαίρι του 2009 οι Πειραιώτες ήταν ξανά τα απόλυτα αφεντικά, επικρατώντας με συνολικό σκορ 4-0 στους δύο αγώνες και σκόρερ τον Αβράαμ Παπαδόπουλο, που στο σήμερα αποτελεί τον Γενικό Αρχηγό της ομάδας.

Τότε, οι δύο ομάδες αναμετριούνταν για τον τρίτο προκριματικό του Champions League με τους πρωταθλητές Ελλάδας να εξασφαλίζουν την παρουσία τους στους ομίλους, φτάνοντας εκείνη τη σεζόν (2009-10) μέχρι τη φάση των «16».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς