27.4 C
Athens

Άρης: Ο Μπούργος ανακατεύει την τράπουλα με στόχο τη νίκη στο Τελ Αβίβ

Οι Κίτρινοι ρίχνονται στη μάχη του «Μπλούμφιλντ» με κύριο στόχο τους ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τους επιτρέψει να επιβάλουν τον δικό τους ρυθμό στη ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης στο «Βικελίδης»

Ο Άρης στην πρώτη επί της ουσίας απαιτητική ευρωπαϊκή του δοκιμασία φέτος μετά την άνετη πρόκριση επί της αδύναμης Γκόμελ έχει μπροστά του τη μάχη του Τελ Αβίβ κόντρα στη Μακάμπι, που είτε θα του δώσει πλεονέκτημα για τη ρεβάνς στη Θεσσαλονίκη, είτε θα τού δείξει τον δρόμο για το τι θα πρέπει να αλλάξει.

Το σενάριο του να «σβηστούν» όλα από το πρώτο ματς δεν υπάρχει στο μυαλό του Μπούργος και των παικτών του που ταξίδεψαν στο Ισραήλ με υψηλά στάνταρτ αυτοπεποίθησης και πίστη για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Για την ακρίβεια στο μυαλό του Αργεντινού τεχνικού υπάρχει μόνο η νίκη, που θα δώσει φτερά στα πόδια των Κιτρίνων και θα φέρουν τη Μακάμπι του Βλάνταν Ίβιτς σε δύσκολη θέση και κατάσταση ειδικών συνθηκών για τη ρεβάνς στο «καμίνι» του Κλεάνθης Βικελίδης.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο  Άρης που δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών ή απουσιών -αν εξαιρέσουμε τον ανέτοιμο Ζερβινιό- θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα του στον αγωνιστικό χώρο του «Mπλούμφιλντ» με τον Μανού Γκαρθία να εντυπωσιάζει στις προπονήσεις και να διεκδικεί μέχρι και φανέλα βασικού.

Βέβαια, όπως όλα δείχνουν το δίδυμο Πάλμα – Γκρέι δύσκολα θα «σπάσει» και για αρχή ο Μπούργος προσανατολίζεται σε σύστημα 4-2-3-1 αφήνοντας πίσω του το πιο επιθετικό 4-4-2 που ίσως επαναφέρει στη ρεβάνς. Ανάλογα με το τι θα δούμε σήμερα.

Συγκεκριμένα ο Κουέστα θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, με τους Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Πίρσμαν από τα αριστερά προς τα δεξιά της άμυνας.

Στα χαφ θα βρίσκονται οι Νταμπό και Ντουκουρέ, με τους Μαντσίνι και Ιτούρμπε στα άκρα και τον Πάλμα σε ρόλο «δεκαριού» πίσω από τον Αντρέ Γκρέι.

Σέντρα στις 20:00 στο Τελ Αβίβ σε ένα παιχνίδι που θα κριθεί στη δύναμη, στις στημένες φάσεις και σίγουρα στην ατομική ποιότητα, με τους Θεσσαλονικείς να βασίζουν πολλά στη φόρμα του Γκρέι και το ανέβασμα του Χουάν Ιτούρμπε.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς