16.2 C
Athens

Εγκαινιάζεται η ημι-αυτόματη τεχνολογία οφσάιντ στον τελικό του ευρωπαϊκού Super Cup

Η ημι-αυτόματη τεχνολογία οφσάιντ θα εισαχθεί για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση συλλόγων, στον τελικό του Super Cup Ευρώπης μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο Ελσίνκι την επόμενη εβδομάδα (10/8), όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη (3/8) η UEFA σε μια αναμέτρηση όπου πρώτος διαιτητής θα είναι ο Μάικλ Όλιβερ.

Σημειώνεται πως η νέα τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί επίσης από τη φάση των ομίλων στην επερχόμενη σεζόν του Champions League.

«Η UEFA αναζητά συνεχώς νέες τεχνολογικές λύσεις για να βελτιώσει το παιχνίδι και να υποστηρίξει το έργο των διαιτητών. Αυτό το καινοτόμο σύστημα θα επιτρέψει στις ομάδες VAR να προσδιορίζουν τις καταστάσεις οφσάιντ γρήγορα και με μεγαλύτερη ακρίβεια, ενισχύοντας τη ροή του παιχνιδιού και τη συνέπεια των αποφάσεων», δήλωσε ο επικεφαλής διαιτησίας της UEFA, Ρομπέρτο Ροζέτι.

Σημειώνεται πως το νέο σύστημα περιλαμβάνει ειδικές κάμερες που μπορούν να εστιάσουν σε 29 διαφορετικά σημεία του σώματος κάθε ποδοσφαιριστή ενώ έχουν γίνει 188 δοκιμές από το 2020 σε διάφορα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς