16.4 C
Athens

Παγκόσμιο πρωτάθλημα βόλεϊ: Ο Ντε Τζόρτζι έκοψε τον Ζάιτσεφ από τη 14άδα της Ιταλίας

Σε μια απόφαση που (ήδη) έχει σηκώσει συζήτηση προχώρησε ο προπονητής της εθνικής ομάδας βόλεϊ ανδρών της Ιταλίας, Φερντινάντο Ντε Τζόρτζι καθώς μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας ανακοίνωσε την απόφασή του να κόψει από την τελική 14άδα του παγκοσμίου πρωταθλήματος τον Ιβάν Ζάιτσεφ.

«Έπειτα από μια προσεκτική τεχνική και ομαδική αξιολόγηση, αποφάσισα να επικοινωνήσω στον αθλητή πως δεν θα είναι μέλος της 14άδας του Παγκοσμίου Κυπέλλου (σ.σ. θα διεξαχθεί σε Σλοβενία και Πολωνία από τις 26 Αυγούστου ως τις 11 Σεπτεμβρίου). Προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε μορφή εικασίας, υπογραμμίζω πως ο αθλητής πάντα έχει υπάρξει υπόδειγμα καλής συμπεριφοράς». Με αυτά τα λόγια ο ομοσπονδιακός Ιταλός προπονητής ουσιαστικά έκρινε πως οι δύο διαγώνιοι θα πρέπει να είναι ο Γιούρι Ρομανό (όπως και στο VNL) καθώς και ο πρώην της Τρεντίνο, Τζούλιο Πινάλι.

Η αλήθεια είναι πως ο Ζάιτσεφ ούτε στο VNL έδειξε – ερχόμενος από τον πάγκο – πως βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση ενώ προέρχεται από μια κακή σεζόν στη Λούμπε, αποτέλεσμα των τραυματισμών του αλλά και του χειρουργείου στο οποίο υποβλήθηκε στην αρχή της σεζόν.

Από την άλλη η εμπειρία του 34χρονου θα μπορούσε να αποδειχθεί κομβική σε ένα τόσο μεγάλο τουρνουά: Ο Ζάιτσεφ έχει κατακτήσει δύο μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες και τρία σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ενώ του έλειπε κι ένα από παγκόσμιο πρωτάθλημα (αυτή θα ήταν η τελευταία του ευκαιρία).

Το σίγουρο είναι πως η Ιταλία θα κατέβει με ένα άκρως νεανικό ρόστερ απέναντι σε πολύ δυνατότερες ομάδες από αυτές που συνάντησε στο VNL (τερμάτισε 4η) και ως εκ τούτου μια ενδεχόμενη κακή πορεία θα επιφέρει έντονη κριτική για την απουσία του πολύπειρου Ζάιτσεφ ο οποίος έφυγε από την προετοιμασία που πραγματοποιείται στο Καβαλέζε.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς