16.5 C
Athens

Μπονιφάντε: Με συγκέντρωση κόντρα στη Νορβηγία που θα παίξει ελεύθερα

Έτοιμη να διεκδικήσει την τρίτη συνεχόμενη πρόκριση σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος είναι η Εθνική Ανδρών που ολοκλήρωσε στη Sparebank1 Arena με προπόνηση την προετοιμασία της για την πρεμιέρα της προκριματικής φάσης του Eurovolley απέναντι στη Νορβηγία (3/8, 19:00, COSMOTE SPORT 7).

«Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε και μετά από πέντε φιλικές αναμετρήσεις είμαστε έτοιμοι όλοι μας για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Στόχος μας είναι φυσικά η πρόκριση στα τελικά του Eurovolley και η αρχή γίνεται στη Νορβηγία. Δεν ξέρουμε πολλά για τον πρώτο μας αντίπαλο, είχαμε την ευκαιρία να δούμε σε βίντεο τα τρία φιλικά παιχνίδια που έδωσε με τη Λετονία, τα οποία μας βοήθησαν στη μελέτη της Νορβηγίας. Πρέπει να παίξουμε με συγκέντρωση, καθώς η Νορβηγία γνωρίζει ότι το επίπεδό μας είναι υψηλότερο και θα παίξουν ελεύθερα και στην έδρα τους. Ξέρουμε πως να προσεγγίσουμε το παιχνίδι, οι παίκτες μου γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν και είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε», υποστήριξε ο Ιταλός προπονητής Ντάντε Μπονιφάντε.

Από τους 7 προκριματικούς ομίλους, οι 4 έχουν από 4 χώρες και 3 με 3 χώρες. Την πρόκριση για τα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών 2023 θα πάρουν οι 7 πρώτες χώρες κάθε ομίλου και οι 5 καλύτερες δεύτερες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς