19.9 C
Athens

GP Ουγγαρίας: Αστραπή (και) στη Βουδαπέστη ο ανίκητος Φερστάπεν, εκτός βάθρου η Ferrari!

Δεν χάνει με τίποτα ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής της Red Bull που πήρε την πρωτιά εκκινώντας από την 10η θέση - Στο 2-3 η Mercedes με Χάμιλτον και Ράσελ, εκτός βάθρου με κάκιστη στρατηγική η Ferrari

Μετά το Παρίσι, η Βουδαπέστη. Και μάλιστα με όλα τα προγνωστικά εναντίον του! Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν ήταν αστραπή και στη Βουδαπέστη και κάνοντας έναν εκπληκτικό αγώνα εκκινώντας από την 10η θέση πήρε την πρωτιά, πιο εύκολα απ’ ότι θα περίμενε και ο ίδιος, αφήνοντας εκτός βάθρου τους Σάινθ και Λεκλέρ της Ferrari.

Στο 2-3 η ανεβασμένη Mercedes με τον Χάμιλτον πίσω από τον Φερστάπεν και τον Ράσελ που ξεκίνησε ως poleman για πρώτη φορά στην καριέρα του να τερματίζει τρίτος.

Μπορεί πριν το ξεκίνημα του αγώνα στη Βουδαπέστη ο Ολλανδός πιλότος να βρισκόταν στην 10η θέση μετά την κακή επίδοση στις κατατακτήριες δοκιμές, ωστόσο με μέταλλο παγκόσμιου πρωταθλητή και σταθερότητα στην απόδοσή του έριξε πρώτος την καρό σημαία, πετυχαίνοντας την 8η νίκη στη φετινή χρονιά και αυξάνοντας κι άλλο τη διαφορά από την δεύτερη Ferrari.

Από την άλλη καταστροφικό απόγευμα για τη Scuderia Ferrari που είχε δύο πιλότους της στις θέσεις 2-3 κατά την έναρξη αλλά τελικά δεν κράτησε κανέναν στον βάθρο. Τέταρτος ο Σάινθ που το πάλεψε μέχρι τέλους αλλά «πλήρωσε» κι αυτός την κάκιστη στρατηγική της ομάδας του, ενώ ο Σαρλ Λεκλέρ έμεινε έκτος, όντας πλέον αρκετά μακριά από τον Ολλανδό αντίπαλό του για τον τίτλο.

ANΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ SPRINT RACE ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον οι ομάδες οδηγούνται στο καλοκαιρινό διάλλειμα, με τη Ferrari να πρέπει να αλλάξει πολλά τόσο στο μονοθέσιό της όσο και στην στρατηγική και τη Mercedes να ανεβάζει σταθερά στροφές με φόντο τη δεύτερη θέση. Η πρωτιά δύσκολα θ’ αλλάξει χέρια, καθώς ο Μαξ Φερστάπεν δεν αστειεύεται ούτε φέτος!

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς