23.1 C
Athens

Άγιαξ – Αϊντχόφεν 3-5: Ο Τιλ έβαλε τη σφραγίδα του σε έναν επικό τελικό στο Άμστερνταμ!

Ματς που θα θυμούνται για καιρό οι οπαδοί των ομάδων εκτυλίχθηκε στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα» το βράδυ του Σαββάτου (31/7) με την PSV Αϊντχόφεν να πανηγυρίζει εν τέλει το πρώτο τρόπαιο της σεζόν μέσα στην ιστορική έδρα του Άγιαξ, με το τελικό 5-3 να αναδεικνύει την ποιότητα και τις συγκινήσεις ενός τελικού από τα παλιά στην Ολλανδία.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ο Γκους Τιλ που σκόραρε 3 φορές για να «σκοτώσει» τον Αίαντα, σε ένα παιχνίδι που ήταν ισόπαλο με σκορ 2-2 μέχρι το 60′ αλλά από εκεί και μετά ήρθαν τα πάνω-κάτω!

Αρχικά ο Τιλ είχε δώσει το πλεονέκτημα στην PSV (1-2) με κεφαλιά από κοντά λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αλλά οι τυπικά γηπεδούχοι του Άμστερνταμ έφτασαν στην ισοφάριση στο 59ο λεπτό με εκτέλεση του Άντονι.

Και μετά το χάος! Χάκπο και Τιλ (με το τρίτο του τέρμα) ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 2-4 μέχρι το 69′, με τον Κούντους να κρατά ζωντανό τον Άγιαξ κάνοντας το 3-4 στο 72′ αλλά τον νεαρό και νεοαποκτηθέντα Τσάβι Σίμονς να τελειώνει την υπόθεση τίτλος με το τελικό 5-3 στο 92′. Γκράντε φινάλε σε έναν γκράντε τελικό με «ερυθρόλευκη» απόχρωση.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς