18.2 C
Athens

Λειψία – Μπάγερν 3-5: Με το άστρο του Μανέ οι Βαυαροί αναδείχθηκαν «υπερπρωταθλητές» Γερμανίας

Οι Βαυαροί κυριάρχησαν πλήρως στον τελικό της Λειψίας και παρά την προσπάθεια των Ταύρων κατέκτησαν με εμφατικό τρόπο το 10ο Σούπερ Καπ της ιστορίας τους έχοντας τους Μανέ και Μουζιάλα σε τρελά κέφια

Με τον Σαντιό Μανέ ως νέο ηγέτη της στη μετά-Λεβαντόφσκι εποχή η Μπάγερν Μονάχου νίκησε πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα (3-5) τη Λειψία στο γήπεδό της για να αναδειχθεί «υπερπρωταθλήτρια» Γερμανίας, αφού μετά την περσινή κατάκτηση της Bundesliga σήκωσε και το Σούπερ Καπ.

Σκόρερ για τους Βαυαρούς στον τελικό της Λειψίας οι Μουζιάλα, Μανέ, Γκνάμπρι, Σανέ και Παβάρ, ενώ για τους Ταύρους που το πολέμησαν μέχρι τέλους τα τρία τέρματα πέτυχαν οι Χάλστενμπεργκ, Ενκουνκού με πέναλτι και Όλμο.

Αυτό ήταν το 10ο τρόπαιο στην ιστορία του θεσμού για τους ανίκητους στη Γερμανία Βαυαρούς που δείχνουν σε εξαιρετική κατάσταση από το ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής χρονιάς, ακόμα και χωρίς τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στην αιχμή.

ΤΟ 1-0 ΤΟΥ ΜΟΥΖΙΑΛΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΑΣΙΣΤ

ΤΟ ΠΑΡΕΘΕΝΙΚΟ ΤΕΡΜΑ ΤΟΥ ΜΑΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΥΑΡΟΥΣ

Η ομάδα του Νάγκελσμαν μπήκε «φουριόζα» από νωρίς και κατάφερε μέχρι το 44′ να προηγείται με 3-0 έχοντας «καθαρίσει» την υπόθεση τίτλος από το πρώτο 45λεπτο.

Η Λειψία ως σκληρό καρύδι που είναι δεν τα παράτησε εύκολα, μείωσε στο 59′ αλλά είδε τον Γκνάμπρι με όμορφο τελείωμα να της «σκοτώνει» τις όποιες ελπίδες για επιστροφή στο ματς λίγο αργότερα (66′) γέρνοντας την πλάστιγγα υπέρ των πρωταθλητών Γερμανίας.

Τελικώς το σκορ πήρε και διαστάσεις θριάμβου – ντέρμπι, που στην ουσία ποτέ δεν υπήρξε αν εξαιρέσει κανείς το δίλεπτο στο οποίο οι Ταύροι μείωσαν σε 3-4 και είχαν ανέβει όλοι ψηλά για την ισοφάριση.

Αυτό εκμεταλλεύτηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Λιρόι Σανέ που έβαλε κι αυτός στη λίστα των 5 διαφορετικών σκόρερ της Μπάγερν, η οποία πρόσθεσε στην τροπαιοθήκη της το 10ο Σούπερ Καπ αρχίζοντας τη σεζόν έτσι όπως τελείωσε την προηγούμενη: με κούπα!

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάτσι, Χάλστενμπεργκ, Ορμπάν, Σιμάκαν (79′ Ράμος), Κλόστερμαν, Λάιμερ, Καμπλ (52′ Όλμο), Ζόμποζλαϊ (90+1′ Χαϊντάρα), Χένριχς, Φόρσμπεργκ (52′ Σίλβα), Ενκουνκού

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Παβάρ (78′ Μαζραουί), Ουπαμεκανό (78′ Ντε Λιχτ), Ερναντές, Γκνάμπρι (78′ Σανέ), Σαμπίτσερ, Κίμιχ, Μουζιάλα (60′ Κομάν), Ντέιβις, Μανέ, Μίλερ (68′ Χράφενμπερχ)

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς