17.9 C
Athens

Λίβερπουλ – Σίτι 3-1: Με εντολή Σαλάχ και MVP Noύνιες οι Ρεντς έκαναν δικό τους το Community Shield (vid)

Με τον «ψυχρό» Σαλάχ να σκοράρει από τα 11 βήματα και τον «δαιμόνιο» Νούνιες να αλλάζει τη μοίρα της Λίβερπουλ στο τελευταίο 20λεπτο οι Ρεντς κατέκτησαν το πρώτο τρόπαιο της σεζόν στο Νησί αφήνοντας με το θέλω τη Σίτι του άσφαιρου Χάαλαντ

Κόκκινο βάφτηκε το πρώτο τρόπαιο της σεζόν στην Αγγλία!

Η Λίβερπουλ επικράτησε με 3-1 της Μάντσεστερ Σίτι στο «King Power Stadium» κατακτώντας το Communit Shield χάρη στα τέρματα των Αλεξάντερ Άρνολντ, Μο Σαλάχ και Ντάργουιν Νούνιες.

Ο Αιγύπτιος αστέρας με άψογη εκτέλεση πέναλτι στο 82ο λεπτό μετά από καθαρό χέρι του Ρούμπεν Ντίας σε κεφαλιά του Νούνιες χάρισε μία ακόμη κούπα στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, που δεν είχε στην αποστολή της τον «δικό μας» Κώστα Τσιμίκα λόγω μυϊκού τραυματισμού. Σκόραρε και ο ορεξάτος Ουρουγουανός φορ στις καθυστερήσεις που μπήκε και άλλαξε τη μοίρα της Λίβερπουλ με συμμετοχή στα δύο γκολ της νίκης.

Ενδιάμεσα (70′) είχε ισοφαρίσει με το παρθενικό του τέρμα για τους Πολίτες ο Χούλιαν Άλβαρεζ που αποκτήθηκε φέτος από την Ρίβερ Πλέιτ.

Οι Ρεντς του Γιούργκεν Κλοπ ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου έχοντας την κυκλοφορία της μπάλας και «χαλώντας» το παιχνίδι της Σίτι με το υψηλό πρέσινγκ στην πρώτη πάσα των Πολιτών.

Τελικά αυτή η «κόκκινη» υπεροχή μετουσιώθηκε και σε γκολ μόλις στο 21ο λεπτό. Ο Άρνολντ έπιασε το φαλτσαριστό σουτ λίγο έξω από την περιοχή κι αφού η μπάλα άλλαξε πορεία μετά από παρέμβαση του Άκε δυσκόλεψε αρκετά το έργο του Έντερσον που δεν μπόρεσε να αποτρέψει το 1-0.

Οι Γαλάζιοι του Μάντσεστερ ανέβασαν τις γραμμές του και πίεσαν στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά τελικά τη λύση τη βρήκαν από τον πάγκο χάρη στο άστρο του 20χρονου Αργεντινού, Χούλιαν Άλβαρεζ, που πέτυχε το πρώτο του τέρμα στο Νησί.

Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα που είδε τον Νούνιες από την απέναντι πλευρά να μπαίνει με ορέξεις και να παίρνει πάνω του την υπόθεση «τίτλος» έχοντας ως άξιο συμπαραστάτη του τον εξαιρετικό Μοχάμεντ Σαλάχ που σκόραρε ξανά από τη βούλα για το 2-1 και έστρωσε το έδαφος για το τελικό 3-1 που επετεύχθη στο 94′ με ασίστ Ρόμπερτσον και εκτέλεση Νούνιες μέσα από την μικρή περιοχή.

Λίγο πριν το τέλος του αγώνα, ο Χάαλαντ έκανε αισθητή την παρουσία του αλλά για τον λάθος λόγο χάνοντας αυτό που… δεν χάνεται!

 

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άντριαν, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Τιάγκο, Ντίαζ, Σαλάχ, Φιρμίνιο (59′ Νούνιες).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Άκε, Κανσέλο, Ντε Μπρόινε, Ρόδρι, Σίλβα, Μαχρέζ (58′ Άλβαρεζ), Χάλαντ, Γκρίλις (58′ Φόντεν).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς