19.9 C
Athens

GP Ουγγαρίας: Ο εξαιρετικός Ράσελ πανηγύρισε την πρώτη pole position της καριέρας του, 2-3 η Ferrari!

Τρομερή ανατροπή στις κατατακτήριες δοκιμές της Βουδαπέστης ενόψει του αυριανού (31/07) Grand Prix.

Ο εξαιρετικός Τζορτζ Ράσελ έφερε με μία εξαιρετική επίδοση (1:17.37) στην τελευταία του προσπάθεια στο Q3 την πρώτη pole position φέτος για τη Μερσέντες, ενώ και για τον ίδιο είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που θα ξεκινήσει ως poleman στον αγώνα της Κυριακής!

2-3 η Ferrari με Σάινθ και Λεκλέρ, 10ος ο Φερστάπεν που τα «θαλάσσωσε» στο Q3 έχοντας αρκετά προβλήματα με το μονοθέσιό του, όπως και ο Πέρεζ που έμεινε εκτός 10άδας από το Q1 σε μία κακή ημέρα για τη Red-Bull.

Έτσι, στο race της Κυριακής η Mercedes θα ξεκινήσει για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν με έναν δικό της πιλότο στην 1η θέση, ενώ η Ferrari θα ακολουθεί από πίσω με τους Σάινθ και Λεκλέρ έτοιμους να πιέσουν τον Βρετανό οδηγό που έγραψε ήδη ιστορία στη Βουδαπέστη.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν θα ξεκινήσει από την 10η θέση και ο Πέρεζ ακόμα πιο πίσω στον τελευταίο αγώνα πριν την καλοκαιρινή διακοπή, σε μία πολύ κακή εξέλιξη για τη Red Bull, που όπως και να χει θα παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας και μετά το Σαββατοκύριακο.

Τα αποτελέσματα στις κατατακτήριες δοκιμές της Βουδαπέστης:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς