18.9 C
Athens

Έρευνα του NBA στους 76ers για tampering

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα του NBA στους Φιλαδέλφια 76ers για πιθανή παραβίαση σε κινήσεις free-agency πριν από την 1η Ιουλίου, στις οποίες εμπλέκονται οι Τζέιμς Χάρντεν, Πι Τζέι Τάκερ και Ντάνουελ Χάουζ.

Ο Χάρντεν υπέγραψε συμφωνία άνω των 68 εκατομμυρίων δολαρίων, χάνοντας περίπου 14,5 εκατομμύρια δολάρια τα οποία θα μπορούσε να είχε κερδίσει με την προηγούμενη συμφωνία του, λέγοντας ότι ήθελε να δώσει στην ομάδα την ευελιξία να βελτιώσει το ρόστερ της, με την άφιξη των Τάκερ και Χάουζ και να γίνει ανταγωνιστική για το πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με το ESPN, υπάρχουν ερωτηματικά σχετικά με το ενδεχόμενο προφορικής συμφωνίας ανάμεσα στον Χάρντεν και τους Σίξερς για ένα μελλοντικό συμβόλαιο.

Ο Τάκερ υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας 30 εκατομμυρίων δολαρίων και ο Χάουζ διετές συμβόλαιο για 8,4 εκατομμύρια δολάρια, μεταγραφές που έγιναν εφικτές ακριβώς επειδή ο Χάρντεν απέρριψε την αρχική επιλογή του.

Το NBA ξεκίνησε να επιβάλλει αυστηρότερες ποινές για tampering το 2019, όταν αφαίρεσε ένα ντραφτ από τους Σικάγο Μπουλς για πρόωρη επαφή με τον Λόνζο Μπαλ και τους Μαϊάμι Χιτ που έκαναν το ίδιο με τον Κάιλ Λάουρι το καλοκαίρι του 2021.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς