18.2 C
Athens

Συνεχίζει να «καπνίζει» το «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Μόλις 70 από τα 220 οχήματα που βρίσκονταν στα γκαράζ του έχουν βγει έξω • Δεν έχει γίνει καταγραφή ζημιών • Παραμένει στις 5 μοίρες η κλίση του πλοίου

Για τέταρτη ημέρα από τη στιγμή που έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά (πέμπτη από τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά ανοιχτά της Υδρας), συνεχίζει να «καπνίζει» το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην πύλη Ε12, δυσκολεύοντας τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής να σβήσει πλήρως τη φωτιά.

Από τα συνολικά 220 οχήματα που βρίσκονταν στο πλοίο έχουν βγει 70 οχήματα, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει καταγραφή των ζημιών.

Ασκήσεις… ισορροπίας στο πλοίο

Ασκήσεις ισορροπίας πραγματοποιούνται, κυριολεκτικά, από την Παρασκευή το πρωί, στο επιβατηγό οχηματαγωγό «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο βρίσκεται πλαγιοδετημένο στον ΟΛΠ από τα ξημερώματα της Τετάρτης, μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε στα γκαράζ του.

Η σταδιακή εκφόρτωση των φορτηγών προκάλεσε μετατόπιση του κέντρου βάρους του πλοίου, με αποτέλεσμα χιλιάδες τόνοι νερού που έχουν πέσει στο πλαίσιο της πυρόσβεσης να ταλαντεύουν το πλοίο, επί του διαμήκους άξονά του.

Μάλιστα, το πρωί της Παρασκευής η αλλαγή της κλίσης από αριστερά προς τα δεξιά ήταν τόσο απότομη και μεγάλη, που ανάγκασε τους υπευθύνους να καλέσουν σε εκκένωση τους ευρισκόμενους στο πλοίο.

Αργότερα η κλίση αποκαταστάθηκε σε ένα βαθμό με τη συνεχή απάντληση υδάτων και την αρωγή των ρυμουλκών, που από την αρχή του συμβάντος συνδράμουν το πλοίο και την Πυροσβεστική. Αυτή τη στιγμή η κλίση παραμένει στις 5 μοίρες. Τέτοιου είδους προβλήματα αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα, αλλά και τις επόμενες ημέρες, λόγω της φύσης της φωτιάς και των υλικών που καίει, αναφέρουν οι ειδικοί.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς