23.8 C
Athens

Ολυμπιακός: Οι 7 πιθανοί αντίπαλοι στα play-offs του Europa League, εφόσον αποκλείσει τη Σλόβαν

Αυτοί είναι οι 7 πιθανοί αντίπαλοι των Ερυθρολεύκων στον δρόμο προς τους ομίλους του Europa League, εφόσον πρώτα ξεπεραστεί το εμπόδιο της Σλόβαν Μπρατισλάβας στον τρίτο προκριματικό

Ο Ολυμπιακός οφείλει να σηκώσει κεφάλι μετά τον «σκληρό» αλλά όχι άδικο αποκλεισμό από τη Μακάμπι Χάιφα στον δεύτερο προκριματικό του Champions League, καθώς έχει μπροστά τους την πρόκληση για την είσοδο -για δεύτερη σερί χρονιά- στους ομίλους του Europa.

Οι Ερυθρόλευκοι ως γνωστόν θα βρουν ξανά στο δρόμο τους τη Σλόβαν Μπρατισλάβας στον γ’ προκριματικό γύρο της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της UEFA και φυσικά σκοπεύουν να δώσουν το «παρών» στα play-offs του Αυγούστου ώστε να διεκδικήσουν την είσοδο στους ομίλους.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που παρουσιάζονται από φέτος και θα παρουσιαστούν την ερχόμενη Τρίτη (2/8, 14:00) στην κλήρωση της Νιόν, στα play-offs του Europa League δεν θα υπάρχουν πλέον ισχυροί και ανίσχυροι αλλά γκρουπ προτεραιότητας, στα οποία οι πρωταθλητές Ελλάδας θα βρίσκονται στο τρίτο κατά σειρά και θα αντιμετωπίσουν αντίπαλό από το πρώτο γκρουπ.

Στο πρώτο γκρουπ βρίσκονται επτά ομάδες που έχουν μπει στη διοργάνωση με εισιτήριο Κυπελλούχου και προέρχονται από χώρες που ήταν στις θέσεις 9-15 του UEFA ranking για την αγωνιστική σεζόν 2021-22.

Στο γκρουπ με τη δεύτερη προτεραιότητα θα βρεθούν οι έξι ηττημένοι από τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League και συγκεκριμένα από το μονοπάτι των πρωταθλητών, δηλαδή και η αποκλεισμένη του ζευγαριού Μακάμπι Χάιφα – Απόλλων Λεμεσού, ενώ στο τρίτο γκρουπ οι ομάδες που θα εξασφαλίσουν την πρόκριση από τον τρίτο προκριματικό του Europa, στον οποίο βρίσκεται από χθες ο Ολυμπιακός και η Σλόβαν.

Με τα δεδομένα που αναλύθηκαν παραπάνω, οι 7 πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού ενόψει της κλήρωσης της Τρίτης είναι οι παρακάτω ομάδες:

Γάνδη (Βέλγιο)

Αούστρια Βιέννης (Αυστρία)

Χαρτς (Σκωτία)

Ομόνοια (Κύπρος)

Σίβασπορ (Τουρκία)

Ντίπρο (Ουκρανία)

Σίλκεμποργκ (Δανία)

Τα γκρουπ ενόψει της κλήρωσης για τα play offs

ΠΡΩΤΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Γάνδη (Βέλγιο)
Αούστρια (Αυστρία)
Χαρτς (Σκωτία)
Ομόνοια (Κύπρος)
Σίβασπορ (Τουρκία)
Ντνίπρο (Ουκρανία)
Σίλκεμποργκ (Δανία)

ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ) ή Απόλλων Λεμεσού (Κύπρος)
Γκαράμπαγ (Αζερμπαϊτζάν) ή Φερεντσβάρος (Ουγγαρία)
Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) ή Ντίναμο Ζάγκρεμπ (Κροατία)
Σέριφ (Μολδαβία) ή Πλζεν (Τσεχία)
Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία) ή Ζάλγκιρις Βίλνιους (Λιθουανία)
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) ή Πιουνίκ (Αρμενία)

ΤΡΙΤΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Ολυμπιακός (Ελλάδα) – Σλόβαν (Σλοβακία)
Μάλμε (Σουηδία) – Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο)
Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία) – Σκούπι (Βόρεια Μακεδονία)
Λίνφιλντ (Βόρεια Ιρλανδία) – Ζυρίχη (Ελβετία)
Μάριμπορ (Σλοβενία) – Ελσίνκι (Φινλανδία)

ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος) – Παρτίζαν (Σερβία)
Φενέρμπαχτσε (Τουρκία) – Σλοβάτσκο (Τσεχία)

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς