17 C
Athens

Ζινκερνάγκελ: Ο Μπέκαμ, οι στόχοι με τον Ολυμπιακό και η ελληνική πινελιά στο κορμί του

Ο Δανός επιτελικός μέσος θέλησε να συστηθεί στους φίλους του Ολυμπιακού κι εκτός αγωνιστικού χώρου μιλώντας για το παρασκήνιο της μεταγραφής του στους Ερυθρόλευκους, τα είδωλά του και το «ελληνικό» παρελθόν μέσω Σάμου

Ο Φίλιπ Ζινκερνάγκελ συστήθηκε με τον καλύτερο τρόπο στο κοινό του Ολυμπιακού στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν, καθώς ήταν αυτός που σκόραρε προ κενής εστίας στη Χάιφα για να δώσει στους Ερυθρόλευκους το προβάδισμα στο παιχνίδι της περασμένης εβδομάδας με τη Μακάμπι.

Ο Δανός επιτελικός μέσος θέλησε να συστηθεί στους φίλους του Ολυμπιακού κι εκτός αγωνιστικού χώρου, κάτι που κατάφερε σε μεγάλο βαθμό μέσω της συνέντευξής του στο Match Programme του αποψινού (27/7, 22:00) αγώνα ρεβάνς με τους Ισραηλινούς.

Σε αυτή τη συνέντευξή του ο Ζινκερνάγκελ αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, το παρασκήνιο της μεταγραφής του στους πρωταθλητές Ελλάδας, τους υψηλούς στόχους που θέτει με τη νέα του ομάδα, τα είδωλα της παιδικής του ηλικίας αλλά και το ελληνικό «στοιχείο» που κουβαλά πάνω του εδώ και 10 χρόνια και συσχετίζεται με τη Σάμο!

Αναλυτικά τα όσα είπε στο Match Programme του Ολυμπιακός – Μακάμπι Χάιφα:

Για το πρώτο του γκολ: «Καταρχάς απόλαυσα πολύ το γκολ είναι πάντα ωραίο να σκοράρεις. Ειδικά όταν αυτό γίνεται στο πρώτο σου παιχνίδι. Δεν θα έλεγα πως προτιμώ κάτι από τα δύο περισσότερο. Αυτό που θέλω είναι να βοηθάω την ομάδα. Μου αρέσει πολύ να σκοράρω και επίσης μου αρέσει να δίνω ασίστ στους συμπαίκτες μου. Είναι πάντα ιδιαίτερο να σκοράρεις, είναι φοβερό συναίσθημα».

Για τα χαρακτηριστικά του και τα είδωλά του: «Θα περιέγραφα τον εαυτό μου ως έναν ακραίο μεσοεπιθετικό που μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις. Θα έλεγα πως είμαι έξυπνος παίκτης, τεχνικός και δημιουργικός. Όταν ήμουν μικρός το είδωλό μου ήταν ο Ντέιβιντ Μπέκαμ. Έγινα φαν της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χάρη σε αυτόν. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο είδωλό μου. Όταν γίνεσαι επαγγελματίας σταματάς να έχεις είδωλα ωστόσο ο Μπέκαμ και ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν οι δύο αγαπημένοι μου».

Για τις πρώτες εντυπώσεις του με τον Ολυμπιακό: «Η πρώτη μου εντύπωση είναι ότι πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο σύλλογο από τον οποίο οι οπαδοί έχουν μεγάλες προσδοκίες. Υπάρχει μεγάλη πίεση, κάτι το οποίο μου αρέσει και είναι ένας από τους λόγους που ήρθα εδώ. Ένας σύλλογος πρωταθλητής, ο μεγαλύτερης της χώρας με ιστορία και οπαδούς. Ήταν για εμένα εύκολο να έρθω εδώ».

Για τους στόχους του: «Το όνειρό μου είναι να παίξω στο Champions League. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ήρθα εδώ και φυσικά να κερδίσω πρωταθλήματα. Θέλω να έχω επιτυχίες με τον Ολυμπιακό, να κερδίσω τίτλους και να παίξω στη Ευρώπη. Αυτές είναι οι ελπίδες και τα όνειρα μου».

Για την εθνική της Δανίας: «Φυσικά και θέλω να παίξω στην εθνική Δανίας. Θα ήθελα πολύ να συμμετάσχω στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Πιστεύω ότι είμαι κοντά, βρίσκομαι κοντά εδώ και δύο χρόνια. Ελπίζω πως με τα παιχνίδια μου εδώ, σε έναν μεγάλο σύλλογο, ο οποίος παίζει στην Ευρώπη, θα βοηθήσουν τις πιθανότητές μου».

Για τη θέση που του αρέσει να παίζει: «Μου αρέσει όμως πιο πολύ να παίζω αριστερά ή ως δεκάρι. Όταν παίζω αριστερά, κινούμαι λίγο προς το κέντρο και ως δεκάρι. Επίσης μπορώ να παίξω και δεξιά. Θέλω όμως να έχω την ελευθερία να μπαίνω προς τα μέσα, στη θέση του 10».

Για το τατουάζ του που γράφει “Πυθαγόρειο Σάμου” και τον Έλληνα φίλο του: «Είναι μισός Δανός και μισός Έλληνας. Ο πατέρας του είναι από τη Σάμο. Είμαστε φίλοι εδώ και δέκα χρόνια. Ο καλύτερος μου φίλος είναι Έλληνας. Έχω κάτι ελληνικό επάνω μου εδώ και πολύ καιρό. σχεδόν δέκα χρόνια. Είναι μία ωραία σύμπτωση».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς