15.7 C
Athens

«Κομμένος στα ιατρικά της Αλ Ιτιφάκ, με 800.000 στην ΑΕΚ»: Τι συμβαίνει με τον Βίντα;

Δημοσιεύματα και πληροφορίες από το εξωτερικό μετατρέπουν τη «βόμβα» της μεταγραφής Βίντα στην ΑΕΚ σε... δυναμιτάκι!

Ο Ντομαγκόι Βίντα θα είναι παίκτης της ΑΕΚ για τα επόμενα δυο χρόνια. Ο 33χρονος στόπερ αποτελεί την πιο ηχηρή μεταγραφή της Ένωσης το φετινό καλοκαίρι, ωστόσο οι πληροφορίες που έρχονται από Τουρκία και Κροατία θολώνουν κατά τι τη λάμψη της απόκτησής του.

Δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Fanatik αποκαλύπτει ότι ο λόγος για τον οποίο δεν προχώρησε η μετακίνηση του Κροάτη διεθνή στην Αλ Ιτιφάκ ήταν ένα πρόβλημα στα ιατρικά και η εν συνεχεία απαίτηση του Βίντα να εξεταστεί στη Βόσνια και όχι σε νοσοκομείο που του υπέδειξε η αραβική ομάδα:

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έφτασαν από αξιωματούχους της Αλ Ιτιφάκ, κατά τη διάρκεια των ιατρικών εξετάσεων εντοπίστηκε ένα ένα πρόβλημα στο γόνατο του Ντομαγκόι Βίντα. Ο γιατρός πρόσεξε κάτι στο γόνατο του παίκτη και επειδή δεν ήταν 100% σίγουρος ώστε να δώσει το ΟΚ, πρότεινε να εξεταστεί λεπτομερώς ο Κροάτης στο νοσοκομείο.

Όταν ο Βίντα επέμεινε αυτές οι εξετάσεις να γίνουν στη Βοσνία, οι άνθρωποι της Αλ Ιτιφάκ δεν το δέχτηκαν. Αντιθέτως, η ΑΕΚ απάντησε θετικά στο συγκεκριμένο αίτημα του παίκτη κι έτσι προχώρησαν οι διαδικασίες για τη μεταγραφή του στην Ελλάδα», ανέφερε το ρεπορτάζ της Fanatik, η οποία λογικά θα έχει αξιόπιστες πηγές, αν σκεφτούμε πως την τελευταία 4ετία ο Βίντα αγωνιζόταν στην Μπεσίκτας.

Υπενθυμίζεται πως ο αραβικός σύλλογος είχε έτοιμη πρόταση – μαμούθ 3 εκ. ευρώ ετησίως για τον Κροάτη διεθνή, κάτι που δεν διαψεύδεται ούτε από τα ελληνικά – φιλοενωσίτικα – ρεπορτάζ. Κάπως έτσι φτάνουμε στο επόμενο κεφάλαιο. Πόσα χρήματα θα παίρνει τελικά ο Βίντα στην ΑΕΚ;

Από τα ρεπορτάζ που έχουν ως πηγή πληροφόρησης το γραφείο Τύπου της ΑΕΚ (εκεί που έχουν επιστρατευτεί όλα τα… όπλα των Κιτρινόμαυρων, ελπίζω να πιάσατε το υπονοούμενο), υπάρχει η διαρροή πως ο Κροάτης θα παίρνει περίπου 1,5 εκ. ευρώ τον χρόνο μαζί με τα μπόνους.

Αν ισχύει αυτό το ποσό, ο Βίντα θα είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της ΑΕΚ, μακράν του δεύτερου. Υπάρχει όμως κάποιος που διαφωνεί. Ο Κροάτης δημοσιογράφος Ίζακ Άντε Σούσιτς έγραψε χθες πως πως ο ετήσιος μισθός του συμπατριώτη του θα είναι στις 800 χιλιάδες ευρώ συν μπόνους.

Μέσα σε λίγη ώρα, ο επικοινωνιακός στρατός της Ένωσης (ένοπλος και μη, πάλι ελπίζω να το πιάσατε το λογοπαίγνιο) έσπευσε να διαψεύσει την πληροφορία και να τη χαρακτηρίσει fake news. Ακόμα κι αν δεν ήταν ήδη κλονισμένη (για να μην πω τίποτα πιο βαρύ) η αξιοπιστία των συγκεκριμένων Μέσων, ο προβληματισμός θα ήταν έτσι κι αλλιώς έντονος: ο Κροάτης δημοσιογράφος ήταν αυτός που αποκάλυψε τις διαπραγματεύσεις ΑΕΚ – Βίντα την περασμένη Παρασκευή.

Με λίγα λόγια, την περασμένη εβδομάδα ήταν φουλ αξιόπιστος, αποκαλύπτοντας ένα θέμα που ρεπόρτερ, φιλοενωσίτικα αλλά και… αντιολυμπιακά ΜΜΕ δεν είχαν πάρει χαμπάρι. Τώρα που ο ίδιος αποκάλυψε και τα οικονομικά δεδομένα της συμφωνίας, έγινε διασπορέας fake news.

Καημένη ελληνική δημοσιογραφία, τι τραβάς κι εσύ…

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Παναθηναϊκός – Μακάμπι: Ένταση στη φυσούνα και επεισόδιο Λεσόρ με ανθρώπους των Ισραηλινών (vid)

Η ένταση που ξεκίνησε λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του Game 2 μεταφέρθηκε και στον δρόμο προς τα αποδυτήρια, με τον Ματίας Λεσόρ να έχει επεισόδιο με ανθρώπους των Ισραηλινών

Παναθηναϊκός – Μακάμπι 95-79: Ο Σλούκας πήρε το αίμα του πίσω για το τραγικό λάθος στο Game 1

Με ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα ο εντυπωσιακός Κώστας Σλούκας πήρε το αίμα του πίσω για το χοντρό λάθος που κόστισε στον Παναθηναϊκό την ήττα στο Game 1 - Μεγάλη εμφάνιση από τον Ιωάννη Παπαπέτρου για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του στους Πράσινους

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε sold out σε χρόνο ρεκόρ για το ματς με την Άστον Βίλα

Λιγότερες από 4,5 ώρες χρειάστηκε ο κόσμος του Ολυμπιακού για να εξαφανίσει τα εισιτήρια για τον ιστορικό ημιτελικό του Conference League κόντρα στην Άστον Βίλα