17.3 C
Athens

Μαρινάκης: Η ΕΠΟ ζει από τα χρήματά μας και επιστρέφει ασέβεια, εμείς θα αποφασίσουμε για το μέλλον μας

Ο πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μαρινάκης, μίλησε με σκληρά λόγια για τη στάση της ΕΠΟ και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη συμφωνία της Λίγκας με τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ για τη νέα σελίδα στην επαγγελματική διαιτησία που είναι προ των πυλών

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης τοποθετήθηκε στο πλαίσιο της κλήρωσης της Super League με την ιδιότητα του προέδρου της Λίγκας και εκτόξευσε πυρά κατά της ΕΠΟ και του Τάκη Μπαλτάκου.

Ο πρόεδρος της Super League αναφέρθηκε στο ζήτημα της επαγγελματικής διαιτησίας αλλά και στα έσοδα από το στοίχημα ώστε να βρεθούν άμεσα οι λύσεις. Παράλληλα, έκανε λόγο για ασεβή στάση της ΕΠΟ η οποία ζει από τα χρήματα των ομάδων της Super League.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο και πρέπει όλοι να πάρουμε αποφάσεις για το μέλλον. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες, αλλά και τις ευθύνες που του αναλογούν για να βγει το ποδόσφαιρο της χώρας μας από το τέλμα. Δεν μπορεί η Ελλάδα να μην συγκαταλέγεται στα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Πρέπει να επιστρέψουμε στις πρώτες θέσεις του Ranking της UEFA.

Η ομοσπονδία ζει από τα χρήματα που προσφέρουν οι ομάδες της Super League. Η ομοσπονδία μας επιστρέφει ασέβεια. Η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων ζήτησε να οργανώσει τη διαιτησία ο κύριος Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Η ΕΠΟ και ο Μπαλτάκος ωστόσο είχαν άλλα σχέδια. Εμείς, όμως, είμαστε αυτοί που θα αποφασίσουμε για το μέλλον μας.

Γι’ αυτό και κάναμε μια σύμβαση με τον κύριο Κλάτενμπεργκ και ελπίζουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο να έχει μια επαγγελματική διαιτησία. Σε ότι αφορά τις οικονομικές σχέσεις με την ΕΠΟ, δεν πρόκειται να συνεχιστεί η αφαίμαξη των ομάδων. H Super League θα πράξει το αυτονόητο. Να είστε σίγουροι πως θα το κάνουμε. Έχουμε πάντα στο πλευρό μας και είμαστε σε συνεννόηση με τις UEFA και FIFA.

Θέλω να σταθώ επίσης σε ένα ακόμα ζήτημα. Στα έσοδα από το στοίχημα. Οι ημερομηνίες παίρνουν συνεχώς διαρκώς αναβολές. Αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να συνεχιστεί. Ηδη έχουμε κάποιες συναντήσεις, για να βρεθούν λύσεις. Μετά το πέρας της κλήρωσης πρέπει να συζητήσουμε με τους ανθρώπους των ομάδων γι’ αυτό το ζήτημα.

Εύχομαι να έχουμε μια χρονιά γεμάτη δύναμη, υγεία και δημιουργικότητα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς