17.6 C
Athens

Άρης: Έφτασε στη Θεσσαλονίκη ο Μανού Γκαρθία

Ο 24χρονος Ισπανός επιτελικός μέσος έφτασε στη Θεσσαλονίκη για να ξεκινήσει προπονήσεις με τον Άρη και να δώσει το «παρών» στις αναμετρήσεις με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ

Στη Θεσσαλονίκη έφτασε το απόγευμα της Δευτέρας (25/7) ο Μανού Γκαρθία προκειμένου να περάσει ιατρικές εξετάσεις και να ενσωματωθεί στις προπονήσεις του Άρη.

Ο Ισπανός επιτελικός μέσος ανακοινώθηκε την Κυριακή αφού υπέγραψε συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας με ετήσιες απολαβές 750.000 ευρώ σε μια από τις ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία του συλλόγου (περίπου 3.500.000 ευρώ).

Ο 24χρονος έχει ήδη πραγματοποιήσει προετοιμασία με τη Σπόρτινγκ Χιχόν και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα δηλωθεί για τις αναμετρήσεις με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο Γκαρθία αποκτήθηκε το 2019 από την Σπόρτινγκ Χιχόν που κατέθεσε το ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ στη Μάντσεστερ Σίτι για την υπογραφή του αλλά επί της ουσίας δεν τον αξιοποίησε ποτέ σε μόνιμη βάση.

Ωστόσο, πρόλαβε να καταγράψει στην Ισπανία 76 συμμετοχές με απολογισμό 4 γκολ και 11 ασίστ, ενώ στο μεσοδιάστημα είχε παραχωρηθεί ως δανεικός στην Αλαβές με την οποία αγωνίστηκε σε 26 ματς στη La Liga.

Πέρα από τη Μάντσεστερ Σίτι στην οποία «ανδρώθηκε» ποδοσφαιρικά έχει αγωνιστεί επίσης στην ολλανδική Μπρέντα (58 ματς, 3 γκολ και 11 ασίστ) αλλά και τη γαλλική Τουλούζ, όπου μέτρησε συνολικά 34 συμμετοχές με 2 γκολ και 4 ασίστ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς